28 C
Budapest
2022. augusztus 15., hétfő
Magyar Jelen
BűnügyHírek

Dübörög a drogellenes harc a Fülöp-szigeteken

Eddig 220 728 gyanúsítottat vettek őrizetbe a Fülöp-szigeteken 2016 júliusában indított drogellenes kampányban, köztük 8185 úgynevezett kiemelt jelentőségű célpont is van, mondta el csütörtökön a helyi drogellenes hivatal (PDEA) vezetője Manilában.

Aaron Aquino az elnöki palotában tartott sajtótájékoztatóján ismertette azt is, hogy a jelenlegi kormányzat 151 601 kábítószer-ellenes műveletet indított, amelyben 5552 feltételezett droghasználót és -kereskedőt öltek meg. A PDEA vezetője szerint a kiemelt jelentőségű célpontok között külföldiek, választott tisztségviselők, rendvédelmi szervek tagjai, kormányzati illetékesek, kábítószerkereskedő-csoportok vezetői is vannak, a listára fegyveres csoportok tagjai, hírességek és egyéb népszerű személyiségek is felkerültek.

Az elfogottak között 2799 fiatalkorú is van. Aquino szerint 2016. július 1-jétől 2019. november 30-ig terjedő időszakban összesen 433 drogkonyhát és rejtett labort számoltak fel, a hatóságok emellett 40,39 milliárd pesó (236 milliárd forint) értékben foglaltak le illegális drogokat. Aquino hangsúlyozta, hogy Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök drogellenes háborújában vezető szerepet játszó ügynökség szoros megfigyelés alatt tart 186 helyi kábítószer-kereskedő csoportot.

A Fülöp-szigeteki elnök megfogadta, hogy mandátuma 2022-es lejártáig felszámolja a kábítószer-bűnözést országában.

(MTI)

További híreink

Svédországban rengeteg a halott és a gazdaság is romokban

Dunai Tibor

Karácsony: zsákmányt ne akarjon senki! Majd adott helyetteseinek 200 milliót

Szabó Norbert

Korlátozza a Tesco a vásárolható termékek számát

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben