19.7 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
BűnügyHírek

Egy bokorban hagyta újszülött gyermekét, majd elment kutyát sétáltatni

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki titkolt terhessége után egy bokros közterületi részen megszülte gyermekét majd a sorsára hagyta.

A vád szerint a nő 2018 őszén esett teherbe, de ennek ellenére a szülésre illetve a gyermeknevelésre semmilyen módon nem készült. Állapotát környezete előtt igyekezett titkolni.

2019. április 18-án – a terhesség 32-33. hetében – hasi görcsöt tapasztalt. Gödöllői otthonából ekkor sétálni indult és útközben érezte, hogy megindult a szülés. Ekkor két utca közötti füves területre ment, ahol egy bokor takarásában megszülte a gyermeket, akit azután magára hagyott.

Csak a véletlennek köszönhető, hogy az újszülöttet rövid időn belül megtalálták, de testhőmérséklete így is már csupán mintegy 26 fokos volt. Amennyiben nem találják meg halála 1-2 órán belül bekövetkezett volna.

A szülést követően a vádlott hazament és elvitte a kutyáját sétáltatni.

A nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztályának munkatársai folytatták, akik pár napon belül azonosították és elfogták a nőt.

Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség vádat emelt az anya ellen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt.

Fotó: police.hu

További híreink

Cigányútra tévedt Magyarország (videó)

Faragó Dániel

Kalapáccsal és baltával fenyegették lakótársukat, hogy megszerezzék 8 milliós örökségét

Irányi Dániel

Egész Olaszországban lezárták a parkokat

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben