5.1 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Egy dunaföldvári cég akár 360 ezer forintot is fizetne a dolgozóinak az oltásért

A Dunaföldváron üzemelő Pannonia Bio vállalat vezérigazgatója a Portfoliohoz eljutott belső levélben rendkívüli tájékoztatást adott a járványhelyzetről, a cég átoltottsági arányáról és a legújabb, vakcinafelvételt érintő döntésről. Pavel Kudriavtcev a levelet azzal indítja, hogy a cég számára a dolgozók egészsége a legfontosabb.

Arra is kitér a levélben, hogy a koronavírus negyedik hulláma rohamosan terjed Európában, Magyarországon az elmúlt 30 napban nyolcszorosára nőtt az új Covid megbetegedések száma, naponta több mint 100 magyar hal meg Covid fertőzés miatt.

A védőoltás az egyetlen eszköz, amellyel biztonságban tudhatjuk egymást és a munkahelyünket

– visszhangozza a kormánypropagandát a vezérigazgató, aki szerint az elérhető vakcinák bizonyítottan hatékonyak és biztonságosak. Hozzátette: azokban az országokban, ahol magasabb az átoltottság aránya, ott kevesebb a kórházi ellátásra szoruló koronavírus fertőzöttek száma és a halálos kimenetellel végződő esetek is jóval ritkábban fordulnak elő. Az alacsony átoltottságú országokban pedig meredeken növekszik az esetek száma, túlterhelt az egészségügyi ellátórendszer és jóval magasabb a halálozási arány is – ismerteti.

Vezérigazgatóúr valószínűleg még nem hallott Gibraltárról, vagy Izraelről, ahogyan annak sem járt igazán utána, hogy az erősen átoltott társadalmakban rohamosan terjed a fertőzés. Az pedig, hogy Németországban igen kevesen halnak meg, valószínűleg elsősorban az életminőségben és a egészségügy állapotában keresendő. (Csak hasonlítsuk össze a német ellátást a kelet-európaival, és aligha maradnak kérdéseink. Legfeljebb annyi, hogy akkor mégis mire költi pl. a magyar kormány azt a horribilis mennyiségű adót, amivel rendre megrövidít minket?)

Kenőpénzt vagy álláskeresés

A cégvezető a levélben arról panaszkodik, a dolgozók körében túlságosan is alacsony az átoltottság. Mivel az önkéntes oltakozás nem működik, módszert váltottak:

November 15-től oltás utáni bónuszt vezettek be. Akit még a kenőpénz sem hat meg, az pedig kereshet új munkahelyet.

A döntés értelmében a cég nettó 175 ezer forint bónuszt fizet az első vakcinadózis után. A második dózis után – amennyiben az első oltás utáni előírt időn belül adják be – újabb nettó 175 ezer jár. Akik pedig már korábban felvették a két oltást, a harmadikért nettó 360 ezres bónuszt kapnak.

Ez abban az esetben is jár, ha valaki már korábban megkapta azt, vagy január elsejéig veszi fel a harmadik dózist és azoknak is, akik ezt követően, az előírt legrövidebb időn belül veszik fel a harmadik adagot. Az összeget azok után utalják, ha a dolgozók az oltási igazolást bemutatták.

Azokat a dolgozókat, akik január elsejéig a kenőpénz ellenére sem veszik fel az oltást, fizetés nélküli szabadságra küldik, míg meg nem törnek. Megtehetik, hiszen kormányunk tovább csorbította a Magyarországon amúgy sem igazán létező munkavállalói jogokat, mikor kimondta, hogy már arról is a cég rendelkezhet, milyen szereket nyomjon magába a dolgozó.

A rendelkezések alól csakis azok mentesülnek, akik egészségügyi papírral igazolják, hogy az oltást különböző egészségügyi okokból kifolyólag nem vehetik fel.

A levél azzal zárul, hogy a vállalat célja, hogy a lehető legbiztonságosabbá tegye a munkahelyet. Arról azonban nem írnak, hogy ha az oltás következtében az illető súlyos mellékhatásokat tapasztal, esetleg munkaképtelenné válik, a cég vállalja-e a felelősséget?

Kiemelt képünkön Pavel Kudriavtcev – fotó: Youtube

További híreink

Elhunyt Csurka László színművész

Dunai Tibor

Az új biológia könyv “nem elég abortuszpárti”

Irányi Dániel

Az 5%-os ÁFA a lakáshoz való jutást nem segítette

Avar Álmos

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen