19.7 C
Budapest
2022. május 28., szombat
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Egy olasz iskola minden diákja szoknyában ment iskolába, hogy tiltakozzanak a “szexizmus” és a “toxikus maszkulinitás” ellen

Idén második alkalommal tartották meg a Monza nevű olasz város gimnáziumában a #Zucchingonna nevű kampányt, amelynek keretében a tanév egyik napján nemtől függetlenül minden tanuló szoknyában megy iskolába. A különleges dress code-nak semmi köze a farsanghoz vagy a bolondballagáshoz, a tanulók nagyon is komoly céllal öltöznek fel így – írta meg az Elle.hu.

Az olasz iskola diákjai ezzel szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a társadalom, amiben élünk, még mindig nem elég elfogadó. (Nem mintha valaha is az lenne a vérresszájú szélsőliberálisok számára.)

“A szoknya lehetővé teszi számunkra, hogy két fontos kérdésre is felhívjuk a figyelmet: a női test szexualizálása és a mérgező férfiasság problémáira”

– ismételték a diákok a minden bizonnyal teljesen önálló gondolataikat. Mi sem foglalkoztathatna jobban egy gimnáziumnyi tizenévest, mint az Európában “tomboló szexizmus” és “nőelnyomó társadalmak”.

Így tehát november 11-én minden tanuló szoknyát húzott, és úgy ment iskolába. A megszólaltatott diákok pedig felmondták a kötelezőt:

“Olyan társadalomban élünk, amely bármennyire is szereti magát szabadnak és befogadónak definiálni, nem bizonyul annak. A diszkriminációval kapcsolatos problémák sokrétűek, de lehetetlen mindent együttesen kezelni. Valójában, mint mindenben, egyszerre csak kis lépéseket kell tenni, és miért ne lehetne egy egyszerű és konkrét tárgyból kiindulni?”

A kis feminista élharcosok még arra is rámutatta, hogy

“az öltözködés nemek szerinti felcímkézése a női test szexualizálásával is összefügg”.

Az Instagramon számos kritikát kapott az akció, ami az érintettek szerint “őket igazolja”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Monza (@zucchingonna) által megosztott bejegyzés

Az akciójuk egyébként nem egyedülálló. Korábban Spanyolországban még a tanárok is szoknyát húztak a “homofóbia” ellen.

További híreink

Hétpontos akciótervet mutatott be a Mi Hazánk Trianon 100. évfordulóján

Kemény János

A megyei jogú városok a klímavédelem élharcosai

Irányi Dániel

Irodaházat építtetne Orosz Anna a Barba Negra helyére, a Mi Hazánk megmentené a kultikus helyszínt

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen