17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Egy oltatlant sem vehetnek fel többé az önkormányzati és az állami intézmények

December 15-től nem köthető új munkaszerződés állami és önkormányzati szerveknél olyan személlyel, akinek nincs védőoltása, emlékeztet a rendeletre egy munkaügyi portál. 

Kivételt a rendelkezés alól csak azok képeznek, akiknek egészségügyi okokból ellenjavallt az oltás.

A munkaadó Magyarországon jelenleg szabadon dönthet a kötelező oltás – az első és a második adag vakcina – előírásáról, és fizetés nélküli szabadságra küldheti azokat, akik nem oltatják be magukat.

Aki egy évig nem veszi fel az oltást, annak munkaviszonya megszüntethető.

Korábban már írtunk arról, hogy a kormány az oltások kvázi kötelezővé tételét a munkáltatókra hárította azt remélve, hogy ezzel elkerülheti a döntése után járó népszerűségvesztést.

A közszféra mellett a versenyszféréban is burkolt kormányzati jelzések, üzenetek fogalmazódtak meg, amelyek egyértelműen mutatják, hogy mi lenne a kormányzati elvárás.

Orbán apjának cégénél is kötelező az oltás

A Mi Hazánk év végére Budapesten és vidéken is tucatnyi tüntetést szervezett a diszkriminatív intézkedések ellen. A párt jogi kabinetjének beadványmintáját is közzétette.

További híreink

A negyedik hullám már Szerbiában van

Faragó Dániel

Elhunyt Székely Éva olimpiai bajnok

Szabó Norbert

Orbán: az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz az oltás

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen