22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

“Egyébként nem gondolom, hogy a szórakozóhelyek kategóriájába bele kellett volna, hogy vegyék a teljes vendéglátást”

– Szeged belvárosában üzemeltetek jelenleg az éjszakában, egy meghatározó vendéglátó egységet már öt éve. Gyakorlatilag keresztbe szelte az egész működésünket nekünk is az este 11 órási korlátozás. Igaz már kora délutántól nyitva vagyunk minden nap, mi a abszolút az éjszakából élünk – nyilatkozta a Magyar Jelennek Spigut Tamás vendéglátós, aki egyébként a Magyar Sziget főszervezője is.

Mint mondta, a legnagyobb forgalmakat az este 8-9-től kezdődő, és hajnal 1-2-ig tartó időszak között bonyolítják le, és a legtöbb vendég innen még tovább megy a diszkókba, ami most természetesen teljesen ki is marad. Ugyanis a rendelettel az éjszakai szórakozóhelyeket gyakorlatilag teljesen bezárták.

– Az elején még bíztam abban, hogy a szórakozóhelyek alatt a kormány a tényleges szórakozóhelyekre céloz, ugyanis ott tud leginkább több száz ember összetömörülni és gyakorlatilag egymás hegyén-hátán önfeledten szórakozni, táncolni, bulizni, míg a kocsmákban, bárokban leginkább asztaloknál helyezkednek el a fogyasztó vendégek, ahol abszolút betartható például a másfél méteres védőtávolság egy kis odafigyeléssel az üzemeltetők által

– mutatott rá.

Kérdésünkre elmondta, korlátozásokra ugyan számított, de leginkább a diszkók és a tényleges szórakozóhelyeknél. Szemmel látható volt Szegeden is, hogy az 500 fős korlátozást egy diszkó vagy rendezvény sem tartotta be. Nem úgy, mint a Magyar Sziget fesztiválon, ahol tényleg minden feltételnek megfeleltek, a létszámkorlátozásnak és a járványügyi intézkedéseknek is eleget tettek.

– Azt gondolom, hogy sajnos ebben az évben szinte biztos, hogy maradni fog a jelenlegi korlátozás, de még azt is el tudom képzelni, hogy 2021 tavaszáig is. Azt viszont nem hiszem, hogy ismét teljes zár várható, mint idén tavasszal – foglalta össze.

Ennek ellenére nem túl derűlátó, ugyanis szerinte abba kell belegondolni, hogy sokan hétről-hétre, vagy hónapról-hónapra élnek, főleg az egy-két éve nyílt vendéglátóhelyek.

– Én így is tudok pár helyről, amelyek sajnos már az idei tavaszi lezárás után sem tudtak kinyitni, és akik túl is élik az újabb korlátozásokat, azoknak sem pár hónap lesz újra teljesen talpra állni. Sajnos nincs más lehetőség, valahogy túl kell élni ezt a nagyon nehéz időszakot. Egyébként nem gondolom, hogy a szórakozóhelyek kategóriájába bele kellett volna, hogy vegyék a teljes vendéglátást. Azért egy több száz, vagy ezres diszkótól messze állnak az éttermek, bárok, vagy esetleg kocsmák

– zárta gondolatait.

További híreink

Putyin méltatta Gorbacsov világtörténelmi szerepét

Kemény János

Bolsonaro négy hónapos tűzgyújtási tilalmat rendelt el a brazil Amazonas-őserdő védelmére

Dunai Tibor

Szájmaszkokkal csaltak, a rendőrök elfogták őket (+videó)

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen