27.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
BűnügyHírek

Egyiptomi embercsempészt fogtak

A Komárom Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei 2020. január 13-án 8 óra 50 perckor az M1-es autópályán, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály információi alapján ellenőriztek egy osztrák honosságú személygépkocsit. 

A jármű Ausztria irányába haladt, amikor a rendőrök megállították. Abban a sofőrön kívül négy, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott. A rendőrök az öt főt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. Az illegális migránsok nem tudták hitelt érdemlően igazolni a Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat. Meghallgatásukat követően a rendőrök, a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyiptomi járművezető elszámoltatása folyamatban van.

Az ügyészség indítványt tett az elkövető letartóztatása elrendelésére, mert fenn áll annak a veszélye, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, valamint fenn áll a bizonyítás megnehezítésének a veszélye.

A Komáromi Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte az elkövető letartóztatását.

További híreink

Hogyan ünnepelte az újévet a világ?

Kemény János

Egész háremet tartott egy ultraortodox rabbi Jeruzsálemben

Szabó Norbert

F. Árpád, F. Krisztián és F. M. Éva sem kereskedik egy ideig a “holland importtal”

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben