11.1 C
Budapest
2022. szeptember 28., szerda
Magyar Jelen
BelföldBűnügyHírekKiemelt

“Elegünk van, mindenki Nyíregyházára!” – a bűnözés ellen tart vonulásos tüntetést a Mi Hazánk

Néhány hete Vásárosnamény-Gergelyiugornyán egy szórakozóhely előtt késelték meg egy nemzeti érzelmű, a Facebookon tiltott sportmozgalom helyi vezetőjét. A Mi Hazánk szolidaritást vállal a szervezettel és vasárnap (09.11) a helyszínen tart vonulásos demonstrációt a bűnözés ellen – derül ki a parlamenti tényezővé vált mozgalom sajtóközleményéből.

“A szóban forgó bajtársi közösséget testvérszervezetünknek tekintjük, természetesen mi is jelen leszünk, országos mozgósításba keztünk, sajnos ebben már van rutinunk, hiszen nem ez az első ilyen eset”

-mondta megkeresésünkre László Attila, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője.

Pest megyéből és Békés megyéből is kiemelkedő létszámban leszünk jelen, országszerte pedig több mint 100 fővel tudjuk kifejezni kiállásunkat. A konkrét esetet az áldozat ugyan túlélte, de ez egyértelműen gyilkossági kísérlet, ezért fontos, hogy demonstráljunk, mert

soha nem lehet tudni, hogy kinek a lánya, édesanyja, férje, felesége, nagymamája lesz a következő, akire a beilleszkedni nem tudó bestiális elemek rátámadnak

– tette hozzá.

László Attilát arról is kérdeztük, hogy lehet-e valamilyen ellentüntetésre, mozgolódásra számítani a helyi bűnözők részéről a vonulás alatt.

A rendezvényt a szervezők törvényesen bejelentették, a tapasztalat az, hogy ilyenkor semmilyen összetűzésre nem kerül sor, mert ekkorra érdekes módon mindig van elég rendőr – mondta.

“Emlékszem, hogy amikor hasonló eset miatt Jászapátira, vagy Monorra vonultunk, akkor már a Facebookon ment a fenyegetőzés a helyi kisebbségiek részéről, de például Monoron mire odaértünk a helyszínre, ott már csak 2 darab aszott momentumos léggömböt és a hozzájuk tartozó 3 szerencsétlen “jogvédőt” találtuk meg méterekkel elkordonozva tőlünk” – idézte fel tapasztalatait.

Lászó Attila szerint az is aggályos, hogy egybecsngő, de meg nem erősített információk szerint az elkövető rendőri kapcsolattartó lehet, ráadásul a védőügyvédje korábban redőrfőnök volt.

“Elképzelhetetlen pofátlanság és az adófizető magyarok arculköpése, hogy ezt a késelést, ami valójában gyilkossági kísérlet volt, nem követte a megfelelő retorzió. A rendőrök az ügyészségre támaszkodva 2 nap után már ki is engedték a támadót. Ez gyalázatos!”

– tette hozzá lapunknak Dr. Apáti István, a Mi Hazánk alelnöke. Apáti azt is kiemelte, hogy Szabolcs megyében különösen fontos, hogy erőt demonstráljon a nemzeti oldal, a Mi Hazánk ezért csatlakozott a vonuláshoz, amivel az elsődleges cél a figyelemfelhívás.

Novák Előd, Apáti István és Dúró Dóra, a Deák téri késelés helyszínén.

Határozott és egyértelmű üzenetet kell megfogalmaznunk egyrészt a szubkulturális elemek, másrészt a jogalkotók és a jogalkalmazók felé – jelentette ki hozzátéve, hogy ebben a konkrét ügyben a rendőrségi mulasztás mellett az ősbűnt az ügyészek követték el, akik nem látták indokoltnak, hogy a támadó őrizetben maradjon, éppen emiatt fogunk az épület elé vonulni – indokolta.

Apáti István kérdésünkre arról is beszélt, hogy a Mi Hazánk frakciójának rengeteg, konkrét javaslata van a törvények és a tételek szigorítására, amelyeket a képviselő egyébként nem feltétlen érez rossznak, “az ordító hiányosság inkább a jelenlegi törvények betartásában érhető tetten”. Elsősorban tehát ezen kell változtatnunk – zárta gondolatait.

/Nyitóképünkon a párt és szövetséges mozgalmak felvonulása Monoron/

 

További híreink

Videóbeszámoló a X. Legbátrabb Város Emléktúráról

Szabó Norbert

Rázárta a tolvajra az ajtót a bolti eladó

Kiss Albert

Szerszámokkal és husángokkal “tárgyalt” két kétegyházi család

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben