2.1 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Bűnügy Hírek Kiemelt

Életfogytiglanit kér az ügyész a rablógyilkosokra

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt a három rablógyilkos ellen, akik 2018-ban egy idős, mozgássérült férfit támadtak meg a lakásában és akit egyikük halálra vert.

 A vádirat szerint egy huszonöt éves férfi 2018. elején, a XVII. kerületben kifigyelte egy idős és mozgásában is korlátozott sértett életvitelét. A férfi egy harminchárom éves másik férfival együtt elhatározta, hogy az egyedül élő sértettet kirabolják. Az idősebb férfi a tervezett bűncselekmény elkövetésébe bevonta az általa is tudottan személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt már büntetett harmadik terheltet, egy harmincöt éves férfit. A csoport 2018. április 17-én a sértett házához ment, és a késő esti órákban a harmincöt éves férfi a bejárati ajtót berúgva behatolt a házba, majd kutatni kezdett. Erre a sértett felébredt, mire a behatoló életveszélyesen bántalmazta. A huszonöt éves férfi ezt követően ment be a házba, és miután látta, hogy a sértett magatehetetlenül fekszik a földön, ő is értékeket kezdett keresni és készpénzt vett magához, ezután társával – a sértettet magára hagyva – távozott az ingatlanból. A harminchárom éves férfi ez idő alatt a sértett házának környékén körözött a gépkocsival, majd a helyszínről menekülő társait a közelben felvette és hazaszállította.

A sértett a bántalmazás következtében számos súlyos sérülést szenvedett el, és a helyszínen életét vesztette. A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendkívül alapos nyomozás eredményeképpen azonosította és elfogta a három férfit.

A Fővárosi Főügyészség a bántalmazó vádlottal mint visszaesővel szemben nyereségvágyból és az elhárításra korlátozottan képes sértett sérelmére elkövetett emberölés bűntette; társai ellen csoportosan és az elhárításra korlátozottan képes sértett sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt, egyikükkel mint felbujtóval szemben emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottakat letöltendő, a sértettet bántalmazó férfit életfogytig tartó fegyházbüntetésre és tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától.

A legidősebb vádlott jelenleg – más bűnügy miatt – letartóztatásban van, társai bűnügyi felügyelet alatt állnak.

elemi.hu

További híreink

Elemző: Öt százaléknál sokkal jobban is szerepelhet a Mi Hazánk

Faragó Dániel

Méltó válasz az román Trianon-törvényre: legyen a Hazatérés Napja a második bécsi döntés évfordulója!

Szabó Norbert

Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését kéri a legfőbb ügyész

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben