31.5 C
Budapest
2021. június 23., szerda
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

“Életfogytiglant” kapott, 2047-ben mégis szabadulhat az idős asszony gyilkosa

A Budapest Környéki Törvényszék 2020 januárjában hirdetett elsőfokú ítéletet abban a 2017 októberében elkövetett emberölés, valamint bűnpártolás miatt indult büntetőügyben, amelyben az akkor 24 éves elkövetőt élet elleni bűncselekménye miatt tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre, míg bűnpártoló fiatalkorú bűntársát 1 év 6 hónap fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte – írja közleményében a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

A 24 éves férfi “élelmiszer szerzése céljából” a hajnali órákban betört egy Pest megyei községben lakó, gondozásra szoruló és egyedül élő 88 éves asszony házába, ahol

egy magával vitt vascsővel az ágyban fekvő sértettet ütlegelte, valamint szexuálisan bántalmazta.

A védtelen idős asszony az okozott sérülésekbe a helyszínen belehalt. Támadója visszatért a munkásszállására, ahol reggel többeknek beszámolt a sértett megöléséről, ezért fiatalkorú munkatársa az elkövetésnél használt ruházatot megkísérelte elégetni.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványával kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál a két elkövetőre az elsőfokú ítélettel kiszabott büntetések helyben hagyását.

A Fővárosi Ítélőtábla a közelmúltban kihirdetett másodfokú ítéletével az idősebbik elkövető emberölési cselekményének minősítéséből a tényállás pontosítása miatt a nyereségvágyból történt elkövetést mellőzte, és a többszörös visszaesővel szemben akként rendelkezett, hogy

az életfogytig tartó szabadságvesztésből 30 év elteltével – 54 éves korában – bocsátható leghamarabb feltételes szabadságra.

A másodfokú bíróság a fiatalabb elkövető büntetését 250 napi tétel, napi tételenként 1.000.-Ft pénzbüntetésre enyhítette.

További híreink

Terrorban élő magyarok a Jászságban

Kemény János

F. Achilles és két testvére családi vállalkozásban vitt mindent, ami mozdítható

Irányi Dániel

Huszonnyolc határsértőt találtak egy kamionban Csanádpalotánál

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben