17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Elindult az alapkiképzés a műszaki ezrednél

Egységes alapkiképzésnek ad otthont az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred az elkövetkező hetekben.

A szerződéses legénységi állományú katonák, valamint pályakezdő tisztek és altisztek az adategyeztetés és szerződéskötés után civil ruhájukat egyenruhára cserélték, elfoglalták körleteiket és megkezdték a katonai szolgáltra történő felkészülésüket – írja a Honvédelem.hu.

Az újoncok az egységes alapkiképzés hat hetes időtartama alatt a mindennapos testnevelés mellett alaki, egészségügyi, híradó, katonai tereptan, harcászati és lőkiképzésen, továbbá vegyivédelmi és műszaki-robbantási foglalkozásokon vesznek részt.

Az alapkiképzést eredményesen teljesítő katonák június közepén ünnepélyes keretek között tesznek majd esküt Szentesen, a Damjanich laktanyában.

(Fotók: honvedelem.hu/Janó Miklós őrmester)

További híreink

140 ezer diák jelentkezhet ingyenes külföldi nyelvi kurzusokra

Kiss Albert

Ejtették a vádat Salvinivel szemben

Irányi Dániel

Tovább pénzelné a roma programokat a Momentum

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen