13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
Hírek

Elítélték Hunvald Györgyöt

Egy év letöltendő börtönbüntetést és több mint 27 millió forint pénzbírságot szabott ki a Fővárosi Törvényszék Hunvald György szocialista politikusra, volt országgyűlési képviselőre és erzsébetvárosi polgármesterre. A vádhatóság a perújítási eljárásban – amelyet három éve kezdeményezett – több, mint tíz évvel ezelőtti megbízási, illetve munkaszerződések miatt kérte Hunvald György megbüntetését, ennek adott helyt a törvényszék – olvasható a Pesti Srácokon.

Mint ismert, az ügyészség szerint Hunvald a VII. kerület MSZP-s polgármesterként színlelt szerződéseket kötött ismerőseivel, barátaival, ami után nem történt teljesítés, munkavégzés, és ezzel negyvenötmillió forint kárt okoztak Erzsébetvárosnak. Volt olyan szerződő, aki havi kétszázezer forintot kapott, de az eljárásban nem tudta megmondani, mi volt a dolga. Ezért és más kisebb tárgyi súlyú bűncselekmények miatt az ügyészség 3 év szabadságvesztést kért, amely másfél év letöltendő börtönbüntetést jelentett volna Hunvaldnak.
 
Ezt úgy változtatta meg a bíróság, hogy az előzetesben töltött idő levonásával 1 év börtönbüntetésre ítélte az ex-polgármestert és a perköltség megtérítésén felül több mint 27 millió forint kártérítés megfizetésére kötelezte őt Erzsébetváros javára. A bíróság indoklásában részletesen taglalta az egyes “tanácsadói szerződések” jogszerűtlenségét, külön kiemelve Czibula Csaba szerződtetését. A bíróság idézte Czibula vallomását, melyben az egykori önkormányzati képviselő azt mondta, őt Gál György SZDSZ-es politikus “ellenőrzésére” szerződtették, valós önkormányzati tevékenységet nem végzett.
 
Az utolsó szó jogán Hunvald tagadta bűnösségét, a polgármestersége alatt történt visszaélések kapcsán azt mondta, ő csupán szemlélője volt a cselekményeknek, tevékenyen nem vett részt a csalásokban.

További híreink

Jövő nyártól tilthatnak be egyes egyszer használatos műanyagokat

Kiss Albert

Jozó Tamás vállalja a küzdelmet Somogy megyében

Faragó Dániel

Gulyás Gergely bejelentette a járványügyi akcióterv részleteit

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben