20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
Sport

Elképesztő : Valter Attila vezeti a Giro d’ Italia-t (frissítve) !

Sporttörténelmet írt Valter Attila a Giro d’ Italia országúti kerékpárverseny 6. szakaszán! A Groupama FDJ kerékpárosa okosan versenyezve állta a sarat az Appennin-hegység emelkedőin, ezzel átvette az összetett vezetését!

A magyar versenyző soha nem látott és senki által nem várt bravúrt ért el már akkor is, amikor két nappal ezelőtt megszerezte a fehér trikót (ez a 25 év alattiak közötti elsőnek jár).

Most ehhez képest is megfejelte teljesítményét, hiszen a csütörtöki szakasz végén átvette az összetett vezetést is, maga mögé utasítva a világ legnagyobb csapatainak legnagyobb sztárjait.

Magyar sportoló még soha nem tekert az elsőnek járó rózsaszín trikóban (Maglia Rosa). A fiatal kerékpáros saját pályafutása, egyben a magyar kerékpársport legnagyobb sikerét érte el.

Valter Attila előtt még 15 szakasz áll, az már most biztos, hogy ez a kép a magyar és a nemzetközi sajtót is bejárja majd a napokban.

FRISSÍTÉS – NYILATKOZAT

Valter Attila a verseny után a könnyeivel küszködve magyarul nyilatkozva elmondta, hogy már a nap elején is érezte, hogy jó erőben van, ennek ellenére nem számított a sikerre.

Valter megköszönte a támogatást és úgy fogalmazott, hogy van még a tarsolyában.

 

További híreink

Jövőre az Aston Martin gyári Forma-1-es csapata lesz a Racing Point

Dunai Tibor

Utolsó másodperces dráma Rómában

Faragó Dániel

Útban az olimpiára a magyar snowboardos

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben