4.2 C
Budapest
2022. december 4., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírekVélemény

Ellenzékiség válaszúton

Dér Dániel véleménycikke.

2022. április 3-án parodisztikus keretek között a magyarországi baloldal csúfos vereséget szenvedett, melynek köszönhetően a Fidesz ismét 2/3-al alakíthatott kormányt. Tespedés és letargia lett volna úrrá a politikai életen, ha az állóvizet nem zavarja meg a Mi Hazánk bejutása. A Mi Hazánk a Jobbik 2018-as csúfos bukása, majd pálfordulása után képes volt 3 és fél év alatt elég erővel és kitartással megugrani a bejutáshoz szükséges lécet, melyre valljuk be, nem sok példa van a rendszerváltás utáni politika történetében, főleg ekkora ellenszélben.

Az így ismét hárompólusú politikai küzdelem azóta ismét megszilárdult frontot eredményezett a kormány és a baloldal között, ami nem is gond, ha belegondolunk milyen lenne a politikai élet napjainkban, ha a Mi Hazánk nem lenne jelen, és a válságok sújtotta ország kétségbeesett polgárai csak a globalistákat találnák alternatívaként. Miközben a Fideszt láthatóan kellemetlenül érintette a Mi Hazánk bejutása (csak nézzük meg egy-egy parlamenti felszólalásukat, ahol Mi Hazánkos képviselők kérdéseire kell válaszolniuk: rendre hárítanak vagy teljesen másról kezdenek el beszélni), az ország szempontjából nagyon is hasznos a mozgalom jelenléte, hiszen így a Fidesztől elfordulóknak nem kell a magyarországi baloldal karmai közé menekülnie, illetve így végre nem csak a baloldal által hangoztatott, nyugati dekadencia-import témáiról lehet vitázni az Országházban, hanem végre valós, megoldásra váró problémákról is szó esik, amelyeket eddig a kormány képviselői nyugodt szívvel söpörhettek szőnyeg alá tudván: a globalistákat és médiájukat nem érdeklik ezek a valós kérdések. Gondoljunk csak az illegális migránsok elleni védekezésre, a határon túli magyarság hangsúlyos védelmére vagy a hazai, önellátó gazdaság kiépítésére.

A lassan elérkező 2023-as év várhatóan legnagyobb párviadala azonban nem a kormány és valamely ellenzéki párt között fog zajlani, hanem ellenzék és ellenzék közt, a narratíva irányításáért, az alternatíva felmutatásáért. Egyik oldalon a saját elvtársait leszalámizó DK áll majd, amely úgy tűnik hamarosan ténylegesen is magába olvaszt 1-2 eddig is másokon élősködő kamupártot, míg másik oldalon az újonnan bejutó, és egyre erősödő Mi Hazánk lesz. A tét nagy.

Erőforrásokat tekintve a DK-nak minden pénz, paripa és fegyver a rendelkezésére áll: pénzelik őket a baloldal oligarchái, Gyurcsány Ferencnek és Dobrev Klárának rendelkezésére áll a kommunista Apró nagypapától örökölt lopott vagyon. Mögöttük áll a nyugati globalista elit minden vagyona, tudása, intézménye. Az általuk pénzelt sajtóorgánumok és a magukat civil szervezeteknek hazudó, valójában az ország belső békéjének bomlasztásával foglalatoskodó jogász hadsereg. Illetve mögöttük van a kommunizmus köztünk élő szelleme, amely a woke ideológiával karöltve fertőzi az ország lakóinak lelkét.

És mi áll a Mi Hazánk rendelkezésére? Csupán támogatóinak, szimpatizánsainak elszántsága, tenni akarása. Az emberek hite, a hazájuk iránt való szeretetük. Az egész országot lefedő elszánt aktivistahálózata, melynek tagjai bátran, önfeláldozóan dolgoznak a mozgalom hírének terjesztésén. Politikusok, akik nem külföldi Soros-egyetemeken lettek kiképezve és ideejtőernyőztetve milliókért, hanem organikusan, tehetségük alapján emelkedtek ki a mozgalom soraiból, hogy azt a közéletben képviseljék. Ezt az erőt globalisták sosem lesznek képesek felmutatni. Olyan ez mintha az anyanyelvi szinten magyarul beszélő találkozna egy külföldivel, aki megtanult magyarul: beszélhet akármilyen szépen, akkor is meglátszik, hogy nem idevalósi.

Ezek az erőviszonyok. A választások megmutatták: nem szabad alábecsülni azokat, akik tényleg alulról szerveződve a hazájukért akarnak dolgozni, és nem idegenek érdekeiért. A szavazók megmutatták, hogy ennyi hátrány és gáncsoskodás ellenére is megtalálják azt, akit érdemes választani. A most következő év kihívása az idegenek visszaszorítása, az ellenzék vitathatatlan vezető szerepének megszerzése. Akik politikai változásra vágynak, csak a Mi Hazánkra számíthatnak.

Globalista vagy patrióta ellenzéke lesz az országnak? Csak rajtunk áll.

 

Dér Dániel

 

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Csak a Mi Hazánk szólal fel a munkavállalók kizsákmányolása ellen

Kemény János

Egyetemi kutatás mutatta ki, hogy a koronavírus alatti intézkedések miatt agyi elváltozások léptek fel a fiatalok körében

Faragó Dániel

Macronnál járt Elon Musk egyeztetni a szólásszabadság fontosságáról

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben