8.6 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Bűnügy

Elmeorvosi vizsgálatnak vetik alá a svédországi utcai késeléssel gyanúsított férfit

Vizsgálati fogságot és elmeorvosi vizsgálatot rendelt el pénteken egy svéd bíróság annak a férfinak az ügyében, akit azzal gyanúsítanak, hogy szerdán megkéselt hét embert Vetlanda városában.

 

A rendőrség közlése szerint a 22 éves afgán férfi öt különböző helyszínen találomra választhatta ki 35 és 75 év közötti áldozatait, akik közül hármat életveszélyesen megsebesített. Állapotuk azóta stabilizálódott, íra az MTI.

A rendőrség a férfit a lakásán vette őrizetbe, és mivel ellenállt, kénytelen volt lábon lőni.

Az ügyész, Adam Rullman indítványozta a vizsgálati fogságot azzal érvelve, hogy fennáll a szökés és újabb bűntettek elkövetésének veszélye. Hozzátette, hogy még mindig nem világos, mi volt a férfi indítéka.

A rendőrség kezdetben terrorizmust emlegetett, ám később elállt ettől, és gyilkossági kísérletekre módosította a gyanút.

A gyanúsított dühödten tagadta a meghallgatáson, hogy bármi köze van a történtekhez, a késelés idején – állítása szerint – otthon volt.

A tárgyalás elején a férfi többször dührohamot kapott, és a bírónak kellett utasítással elhallgattatnia.

Az afgán férfi 2016-ban érkezett Svédországba, és egy éve költözött Vetlandába. Menedékkérelmet nyújtott be a hatóságoknak, és ideiglenes tartózkodási engedélyt kapott, amely azonban tavaly lejárt. Büntetett előéletű: két éve elítélték kisebb kábítószeres bűncselekményért, emellett mentális zavarok is szerepelnek a nyilvántartásban róla.

 

 

 

 

 

 

 

(fotó:mindenszo)

További híreink

Viccből terrorcselekménnyel fenyegetőzött egy fiatalkorú

Dunai Tibor

Mobiltelefonos szerződésekkel trükköztek, csalás a vád ellenük

Faragó Dániel

Angol nő előbb muzulmánná lett, majd robbantani akart

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen