21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt

A Mi Hazánk Mozgalom ésszerűtlen lezárások ellen szervezett demonstrációt

Tüntetést szervezett a Mi Hazánk Mozgalom a túlzott lezárások ellen, ám az esemény, amint arra sokan számítottak, nem volt feszültségmentes. A Vigadó téri kaszinó elől indult a menet, ahol hatalmas rendőri jelenlét mellett jelentette be Toroczkai László, a párt elnöke egy megafon segítségével, hogy a hangosítós teherautójukat nem engedi tovább a rendőrség, ezért  – mint fogalmazott – a 2006 és 2010 közötti időszakot időzően kell megoldaniuk a feladatot.

Toroczkai beszédében felsorolta a Mi Hazánk hat pontját:

  1. Követeljük, hogy ne zárják le a gazdaságot. Hagyják dolgozni azokat a magyarokat, akik dolgozni szeretnének!
  2. A veszélyeztetett csoportokat kellene védeni, és azok maradjanak otthon, akik félnek a vírustól.
  3. Ne legyen Magyarországon kötelező oltási könyv!
  4. Ne zárják be az iskolákat, óvodákat, oktatási intézményeket!
  5. Ne vegyen fel a magyar kormány újabb hiteleket!
  6. Járványszolidaritási adó kivetéséből emeljék a béreket, mentsék meg a bajba jutott ágazatokat!

A pártelnök rámutatott: ők nem vírustagadók, hanem józanul gondolkoznak az elmúlt év tapasztalatai alapján. Viszont cenzúrázzák a véleményüket, és törlik a hozzászólásaikat a közösségi médiából. Toroczkai László beszéde után a tömeg a Kossuth térre vonult, a rendőrök közben folyamatosan igazoltattak.

Viszont itt is igyekezett akadályokat gördíteni a rendőrség a demonstrálók elé, sokáig nem lehetett tudni, mi lesz, hiszen rendőrsorfal állította meg a tömeg elejét, amit csak percek után sikerült képletesen szólva hosszú rendőrökkel való tanácskozás után áttörniük Toroczkaiéknak.

A Kossuth térre érve aztán a rendőrség még az addigiaknál is sűrűbb igazoltatásba fogott, zászlókagt is elkoboztak, és vélhetően többeket meg fognak bírságolni. A korábban Gődény Györgyék által belengetett ellentüntetésből a helyszínen tartózkodók semmit nem érzékelhettek.

Korábban írtuk:

Gyűjtés indult azok részére, akik a megmozduláson való részvételük miatt bírságot kapnak a bíróságtól a jogorvoslati lehetőségek kihasználása végén.

A https://mihazank.hu/tamogatas oldalon lehet anyagi szolidaritást vállalni (a közleménybe a “tüntetés” szót kérik beírni). Az érintettek pedig a [email protected] címen kérhetnek anyagi és jogi segítséget, tájékoztatást a szabálysértési eljárás folyamatáról Novák Elődtől.

Amennyiben a cikkben nem jelenne meg a videó, ezeken a linken visszanézhető a felvétel.

https://www.facebook.com/magyarjelen

https://fb.watch/4e-M7U0Mmz/ 

 

További híreink

Az USA-ban több mint 100 ezer a fertőzöttek száma

Szabó Norbert

Nem volt sem tettestársa, sem megrendelője a dél-franciaországi késelésnek

Dunai Tibor

Mindent elsöprő fertőzési hullámra számítanak Izraelben

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen