4.5 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírek

Elrettentő büntetés: A tanórán támadt a szülő és gyereke, csak közérdekű munkára ítélték

A Szikszói Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen garázdaság vétsége miatt. A vád szerint a vádlott, fiával együtt, 2019. november közepén kora délután bement az általános iskola egyik tantermébe tanítási óra közben, és az osztály előtt, korábbi vitájuk miatt, megfenyegették a vádlott fiának osztálytársát. Ezután a vádlott fia ütlegelni kezdte az osztálytársat, majd amikor ő befejezte, a vádlott folytatta tovább a bántalmazást, többször megütötte a fiút, és ruhájánál fogva rángatta.

A cselekménynek az vetett véget, hogy az iskola karbantartója közbeavatkozott, és megakadályozta a további tettlegességet. A vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy az azt észlelő osztályközösség tagjaiban megbotránkozást és riadalmat keltsen. A bűncselekmény öt évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a vádlott szabadlábon van, és a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az ügyészség ezért a vádlott tekintetében más büntetőeljárásban korábban alkalmazott próbára bocsátás megszüntetésének és az ügyek egyesítésének indítványozása mellett, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a vádlottal szemben mindössze közérdekű munka büntetésre tett indítványt – derül ki az ügyészség közleményéből.

(A kép illusztráció, egy korábbi eset képei, nem kapcsolódik a cikkben szereplő eseményhez.)

További híreink

Idegesítette a harangszó – ezért gyújthatta fel a templomot Tiszakécskén egy fiatal

Faragó Dániel

Nem eltűnt, hanem gyermekeket terrorizált Dzsesszika

Irányi Dániel

Rezsifrász – bölcsődék, óvodák és szociális intézmények is bezárhatnak

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben