26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Emmanuel Macron: Heller Ágnes nagy hatást gyakorolt rám

Emmanuel Macron francia köztársasági elnököt az ELLE Magazin kérdezte arról, kik voltak azok a nők, akiket a leginkább fontosnak, inspirálónak tartott az életében. Erre a nem akármilyen listára került fel Heller Ágnes.

A Rotschild bankárból faragott elnök meglehetősen ügyelt arra, hogy az őt “inspiráló” nők listája kellően “sokszínű” legyen. A lista első helyére a nála 24 évvel idősebb feleségét tette, aki középiskolában tanította. Macron alig 16 éves volt, mikor összejött osztálytársa anyjával, akkori tanárával.

Utána következik a listán a zsidó származású Simone Veil, és a szintén zsidó feminista Gisèle Halimi. Melléjük került a hasonszőrű Heller Ágnes, aki szintén “nagy hatást” gyakorolt Emmanuel Macronra. A köztársasági elnök a zsidó származású filozófust “igazi harcosnak” nevezte, ”

aki sokat küzdött nemcsak Orbán Viktorral, de általában a totalitárius rendszerekkel szemben a szabadságért és Európáért. Heller nem egyszerű értelmiségi, hanem szabad nő volt

– issza az elnök szavait a Telex.

A balliberális lap csupán egy apró pontosítást felejttet el közölni.

A “totalitárius rendszerekkel szemben küzdő szabadságharcos” Heller Ágnes nem csak lelkes cionista volt, de 1948-ban még a kommunista pártba is beléptek, és a Rákosi-korszak idején vígan élte világát és szolgálta a pártot.

Így néz ki egy igazi rendszerellenes harcos Macron és a liberálisok szemében.

De felidézhetnénk 2011-es gondolatait is, melyet a 2006-os rendőrterror kapcsán válaszolt Morvai Krisztinának az Európai Parlamentben:

Senkit nem lőttek meg, mutasson egy esetet! Senkit nem lőttek meg, senkit nem kínoztak meg. Mutasson egy esetet, amikor bárkit is meglőttek, vagy megkínoztak! Tényeket kellene látnunk, mert a Fidesz sem emelt panaszt sosem amiatt, hogy valaki megsebesült, ők egész más miatt emeltek panaszt, ami szintén nagyon problémás, de azt sosem mondták, hogy bárki is megsebesült volna, vagy megkínoztak volna embereket. Ez csak az Ön változata, az Ön képzeletének szüleménye. Nem akarok 2006-ról beszélni, mert ez túl messzire vinne minket, de megismétlen, ez egy fikció, senkit nem lőttek meg, senkit sem kínoztak meg.

Zsák a foltját

A listán szerepel még egyébként a néger táncos, jazzénekes Joséphine Baker. Ő leginkább kicsapongó életéről vált ismertté, aki egyaránt tartott férfi és női szeretőket is.

Íme a “nagy alakok”, akik a Rotschild bankárt inspirálták.

Fotó: Facebook

További híreink

Toroczkai: elfogadhatatlanok a Fidesz elvtelen döntései

Szabó Norbert

Orbán: föl kell készülnünk, hogy 6-7 hónap múlva újra kell oltani a már beoltottakat

Irányi Dániel

Kijev a tűzzel játszik, meg kell védenünk a kárpátaljai magyarokat!

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben