31.5 C
Budapest
2021. június 23., szerda
Magyar Jelen
Bűnügy Hírek Kiemelt

Encsi rendőrökre támadtak botokkal, baltákkal, koronavírussal fenyegetőztek

Letartóztatta a Debreceni Járásbíróság nyomozási bírója azt a négy férfit, akik baltával és botokkal támadtak az intézkedő rendőrökre Encsnél.

Az encsi rendőrök azért szálltak ki az egyik közeli kistelepülésre csütörtök délután, mert bejelentés érkezett hozzájuk, hogy késsel támadt másokra egy fiatal férfi. A járőrök megjelentek a 21 éves fiatal házánál, és kijött a fiatalember, szidalmazni és fenyegetni kezdte a rendőröket, és felszólította őket, hogy távozzanak.

A rendőrök megpróbálták igazoltatni, de nem volt hajlandó igazolni a személyazonosságát. Az udvaron lévők közül az egyik gyanúsított kijelentette, hogy a rendőrök senkit nem fognak elvinni, és megragadta az egyik rendőr karját, így megpróbálta eltolni a 21 éves fiútól.

A rendőrök könnygázt alkalmaztak vele szemben, ami miatt egy másik férfi ágvágóval a kezében számon kérte az egyenruhásokat, akik erősítést kértek a helyszínre, s annak kiérkezéséig az utcán várakoztak. Két gyanúsított azonban folyamatosan szidalmazta őket, egyikük magához vett egy vasvillát is, amivel a rendőrök irányába szaladt, azt azonban a jelenlévők kicsavarták a kezéből. Egy másik gyanúsított pedig baltát vett a kezébe és azzal futott a rendőrök irányába, de a családtagok azt is elvették tőle. Ekkor egyikük felvett egy betontömböt a földről és azt hajította a rendőrök felé.

A baltával fenyegetőző 25 éves férfi azt állította a rendőröknek, hogy koronavírussal fertőződött.

Elmondása szerint ezt azért mondta, hogy elkerülje az előállítását.

A négy férfi közül csak az egyik ismerte be a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során, de a nyomozási bíró szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt mind a négy férfinak elrendelte a letartóztatását.

A bíróság a letartóztatásról szóló végzésében rámutatott, hogy a gyanúsítottak tisztában voltak azzal, hogy a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében az egész ország területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. Ezen helyzetben pedig különösen fontos, hogy az állampolgárok a hatóságok, így különösen a rendőrség utasításait fegyelmezetten tartsák be.

Elemi.hu

További híreink

Ciklon pusztított Ausztrália nyugati partján

Faragó Dániel

A bankár, aki a Momentumot és a Fideszt is összeköti

Dunai Tibor

Támadásba lendültek a szaudiak

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben