20 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Hírek

Engedélyezik a vegyes csapatokat a holland bajnokságban

A következő idénytől engedélyezik a vegyes csapatokat a holland amatőr labdarúgó-bajnokságokban, emlékeztet az MTI. Bár a profi bajnokság nem került szóba, de nem lenne meglepő, ha néhány éven belül ez lenne a valóság.

“Ez történelmi pillanat az amatőr futball számára világszerte. A KNVB tudatos választása a sokszínűség és az egyenlőség” – mondta Jan Dirk van der Zee, a holland szövetség amatőr futballért felelős igazgatója a döntés után.

Hozzátette, azt szeretnék, hogy a nők a tulajdonságaik és az ambícióik alapján találják meg a nekik legmegfelelőbb helyet a labdarúgás világában.

Az eddigi tesztidőszakban – amely a koronavírus-járvány miatt néhány mérkőzésből állt csupán – a nők az ifjúsági csapatokban, illetve a felnőtt klubok tartalékcsapataiban léphettek pályára, de a következő idényben a Holland Kupában elméletileg az Ajax, a PSV Eindhoven vagy a Feyenoord ellen is játszhatnak.

További híreink

Megverte és kirabolta az idős embert a Blaha aluljáróban

Avar Álmos

Mi Hazánk: Karácsony Gergely tovább zsarol a kötelező Covid-oltással

Kemény János

Féltékenységből szíven szúrta a lakótársát

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen