21.1 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Etióp barátjával tárgyalt Szijjártó a “nemzetközi egészségügyi együttműködés fontosságáról”

Ma újra egy járványtól hangos a világsajtó. Reméljük, hogy ez rádöbbent mindenkit a nemzetközi egészségügyi együttműködés fontosságára. Ma Genfben, a WHO közgyűlésén kiderül, hogy ez így van-e – írta Facebook-oldalán Szijjártó Péter.

A külügyminiszter legközelebb már a helyszínről tett közzé egy bejegyzést, ahol elárulta, hogy Tedros Ghebreyesus régi barátja, akit még etióp külügyminiszter korából ismer jól.

Holnap kerül sor a főigazgató választásra itt, a WHO-ban. Természetesen támogatjuk az újraválasztását, ő ugyanis már bizonyított, hiszen a koronavírus-világjárvány idején sem engedte, hogy a WHO működését átpolitizálják

– jelentette ki Szijjártó.

Tedros Ghebreyesus egyébként valóban bizonyított, igen sok területen. Ebből gyűjtött össze öt érdekességet a Breitbart. A cikk többek között a következőket állítja:

  • Tedros aktív szerepet játszott abban, hogy Kína elfedje a koronavírus-járvány kirobbanását, ráadásul még azt is állította, hogy a fertőzés nem terjed emberről emberre.
  • Még csak nem is orvos, mindössze egy “Filozófiai doktorátus a közösségi egészségügyben” (a Doctorate of Philosophy in Community Health) nevezetű diplomával rendelkezik.
  • A WHO főigazgatója, Szijjártó Péter kedves barátja, tagja a Tigray Népi Felszabadító Front nevezetű szélsőbaloldali pártnak, amely amellett, hogy leninista-marxista, hisz a fekete “etnikai nacionalizmusban” is.
  • A Breitbart szerint Tedros külügyminisztersége idején tevékenyen hozzájárult Etiópia eladósításához Kína irányába. Gyakorlatilag kiszolgáltatta országát a kommunista rezsimnek.

Ennek ellenére Magyarország külügyminisztere mégis úgy érzi, hogy erre az emberre kell rábízni a jövő járványkezeléseit. Méghozzá globális szinten. Szijjártó szerint ugyanis:

újabb súlyos egészségügyi kihívás előtt áll a világ, már hallani egy újabb lehetséges víruskitörésről, ezért a WHO-nak most a szakmai kérdésekre kell fókuszálnia a geopolitikai kérdések helyett.

További híreink

A Mi Hazánk megmentené az építőiparban dolgozó KATA-s vállalkozókat is

Varga Lilla

Kemenesi szerint tudományos adat van rá, hogy a “maszkok jól működnek”

Faragó Dániel

Terrortámadást akadályozott meg a Párizs mellett egy diszkó kidobója (Videó)

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen