4.4 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Bűnügy Hírek Külföld

“Ez itt Ukrajna” – 6 szerb kamionsofőrt brutális kegyetlenséggel megvertek

Szerbiában mindennapos eset, ha valakit magyarsága miatt támadnak meg az utcán, mert magyarul beszél. Most szerbeket vertek Ukrajnában valószínűleg hasonló indokkal. Ukrajnában erőteljesen emelkednek a soviniszta indíttatású támadások. Az ukrán-román határon, Nevetlenfalu és Halmi (Halmeu) közötti határátkelőnél történt az incidens.

A szerbiai hírügynökségek beszámolója szerint több ukrán kamionsofőr összefogott és bandába verődve tegnap hajnalban 6 szerb kamionsofőrt brutális kegyetlenséggel megvertek, miközben azt kiabálták nekik, hogy “Ez itt Ukrajna!”.

A támadás kapcsán a sértettek nem fordultak még a diplomáciai külképviseletekhez, minthogy azt sem lehet tudni, hogy volt-e előzménye a verekedésnek.

Mint az köztudott Szerbiának és a szerbeknek általánosságban kiválóak a kapcsolataik Oroszországgal, sőt a Kelet-Ukrajnai régióban számos szerb harcol az orosz szakadárok oldalán. Így a verekedés kiváltó oka valószínűleg erre vezethető vissza.

(delhir.info nyomán)

További híreink

A home office elősegíti a rasszizmus terjedését – állítja egy kutató intézet

Irányi Dániel

Mi Hazánk Pest megye: a gödi képviselő-testületnek fel kellene oszlatnia magát

Dunai Tibor

Jelentős kárt okozó csalás és közokirat-hamisítás miatt ítélt el négy férfit a bíróság

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen