3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
BűnügyHírekKiemelt

F. Árpád, F. Krisztián és F. M. Éva sem kereskedik egy ideig a “holland importtal”

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kábítószerbűnözés Elleni Osztálya jelentős mennyiségű kábítószerre, bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt folytatott nyomozást egy négytagú bűnszervezet ellen.

Az eljárás adatai szerint a 46 éves F. Árpád – a bűnözői csoport vezetőjeként – a 27 éves F. F. Krisztiánnal együtt több alkalommal is Hollandiába utazott repülővel, hogy ott kereskedelmei mennyiségben vásároljon kokaint és ecstasyt. Harmadik társuk – a 70 éves F. M. Éva – egy bérelt autóval ment utánuk. Miután a kábítószert elrejtették a járműben, visszarepültek Magyarországra, míg a 70 éves asszony Budapestre vezetett a droggal teli járművel. A kábítószer elosztását, illetve deponálását egy III. kerületi lakásban végezték, a tárolásért a 29 éves P. Rudolf felelt. A kokaint, illetve ecstasyt porciózást követően országszerte értékesítették.

Az NNI nyomozói 2019. január 12-re – egy újabb szállítmány várható érkezésére – összehangolt akciót szerveztek a bűnszervezet felszámolása érdekében. A rendőrök a III. kerületi ház mélygarázsában éppen a bérelt autóban elrejtett drog kiszerelése közben érték tetten a csoport tagjait. Miután mind a négyüket elfogták, kutatásokat tartottak, amelyek alkalmával több tízezer ecstasy tablettát, több kilogrammnyi különféle kábítószergyanús tömbös anyagot, növényi törmeléket és fehér port, valamint 94,5 millió forint értékű készpénzt foglaltak le. A nyomozás során a bűnszervezet több korábbi szállítását is be tudták azonosítani a nyomozók, illetve egy járműben további – a banda által ottfelejtett – ecstasy tablettát találtak.

A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ igazságügyi vegyészszakértői megállapították, hogy a lefoglalt anyagok kokaint, MDMA-t (ecstasy), delta-9-THC-t (marihuána hatóanyaga) és ketamint tartalmaztak. A teljes lefoglalt kábítószermennyiség tiszta hatóanyagtartalma a jelentős mennyiség alsó határát több százszorosan meghaladta.

A nyomozók a bűnözői csoport tagjait gyanúsítottként hallgatták ki, majd kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság – a Fővárosi Főügyészség indítványára – elrendelt. Jelenleg F. F. Krisztián és P. Rudolf bűnügyi felügyelet alatt állnak, míg F. Árpád és F. M Éva letartóztatásban vannak. A KR NNI Kábítószerbűnözés Elleni Osztálya a nyomozást befejezte és vádemelési javaslattal küldte meg a keletkezett iratokat az ügyészségnek.

(police.hu)

További híreink

Hollandia is “megünnepelte” a marokkói csapat győzelmét (videó)

Irányi Dániel

Iraki embercsempészek lőttek magyar rendőrökre Pest megyében

Irányi Dániel

Betiltják a húsreklámokat a hollandiai Haarlem városában

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben