17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Külföld

Fegyvereket rejtett el egy menekülttáborban migránsoknak

Múlt kedden tartóztatták le Alex Friedmann demokrata párti jogi tanácsadót az Egyesült Államokban található Nashville városában. A férfi korábban Bernie Sanders kampányában dolgozott jogi tanácsadóként, az elnökjelölt börtönreformjának kidolgozásában segédkezett.

A férfi lázadásra szította volna az egyik amerikai ideiglenes menekülttáborban az ügyük megítélését váró migránsokat. A rendőrfőkapitány nyilatkozata szerint a szökési kísérlet, ha létrejön, az az állam történetének legnagyobb szabású lázadása lett volna. Szerencsére a férfi hamar lelepleződött, még az intézmény hivatalos átadása előtt.

Az novemberben felhúzott intézményben még februárig zajlottak a munkálatok, és ott Alex Friedmannak is lett volna egy irodája, mint jogi tanácsadó. Az egyik biztonsági őr azonban, miután egy kulcs eltűnését észrevette, jelentette a rendőrségnek az ügyet, akik több hétnyi biztonsági felvételt néztek végig, hogy kiderüljön hova került a kulcs.

Hamar észrevették, hogy az egyik munkás, vagy munkásruhát hordó férfi különösen viselkedik, és fura dolgokat hagy eldugott helyeken. Rövid nyomozás után eljutottak Alex Friedmannhoz, aki rajtaütéskor épp az épület tervrajzát próbálta meg gyorsan megenni a rendőrök elől, így eltüntetve a nyomokat. Nem sikerült. Most 2,5 millió dollárra perli őt az intézmény – teljesen jogosan.

Lassan naponta röppennek fel hírek az elnökjelölt kommunista szimpatizánsairól, kommunista zászlós vonulásaiktól, Trump-támogatókat vagy egyszerűen csak mérsékeltebb baloldali szimpatizánsokat érő támadásaikról. A kommunista zászlóval békés felvonulókat megtámadó fiatalok ma már nem is nevezik magukat liberálisnak: nincs szükség többé az álcára: ez 2020, Amerika.

Forrás: 888 nyomán

További híreink

A német kormányt nem avatták be az amerikai csapatkivonás tervébe

Dunai Tibor

Betiltottak egy újabb szélsőjobboldali csoportot Németországban

Szabó Norbert

Adománygyűjtést hirdet a Katolikus Karitász a horvát földrengés után

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen