5.1 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Kiemelt Kultúra

Fekete színésznő alakítja VIII. Henrik feleségét az új “történelmi” drámában

Hatalmas lelkesedéssel készül az új pszichológiai dráma VIII. Henrik tragikus sorsú feleségéről, Boleyn Annáról, akinek szerepére Jodie Turner-Smith-t szánják a rendkívül progresszív alkotók.

Jodie Turner-Smith, a “brit modell”, aki jamaicai szülők gyermekeként látta meg a napvilágot

Számtalan film és sorozat készült már a Tudorok koráról, illetve VIII. Henrikről és feleségeiről, ám a téma még mindig annyira népszerű Nagy-Britanniában, hogy mindig megéri vissza-vissza térni a korszakba. A mostani alkotás azonban több szempontból is “formabontó”. Egyrészt azért, mert megközelítésében ezúttal egy pszichológiai drámát kapunk, másrészt pedig azért, mert a sorozat a XXI. század kötelező narratívájával készül, ami igyekszik felszámolni a nem multikulturális társadalom képét, mind a jelenben, mind a múltban. Így aztán nem az a meglepő, hogy Henrik később lefejezésre ítélt feleségét, Boleyn Annát egy néger, Jodie Turner-Smith fogja alakítani, hanem az, hogy Henrik a történetben még mindig egy fehér, heteroszexuális férfi.

A színésznő egyébként nagyon lelkes. Mint mondta:

Várom, hogy szívvel-lélekkel részt vegyek az ennek az ikonikus nőnek a bukásáról szóló, bátor újramesélésben.

Faye Ward és Hannah Farrell, a sorozat kreatív igazgatói elárulták, szándékukban áll “feminista élt” adni a történetnek, hogy bemutathassák Boleyn Anna “erős női karakterét”, aki “a férfiakkal szembeszállt” és “harcolt igazáért”. Szerintük a királyné egy “jelentős személyiség” volt a történelemben, akinek szerepét “méltatlanul elhalványították” korának férfiszereplői érdekében. Ezt a “csorbát” igyekeznek most kiköszörülni, amihez szerintük a színes bőrű színész ideális választás.

További híreink

Szörnyű csapást mért rá az élet: hároméves kisfiát veszítette el az Ismerős Arcok énekese

Irányi Dániel

Felháborodott a nyugati világ: a skót rögbi válogatott nem térdelt le a mérkőzés előtt

Irányi Dániel

“A csallóközi magyarságot teljesen elszakították a lehetőségtől, hogy dolgozzon”

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen