3.7 C
Budapest
2022. november 30., szerda
Magyar Jelen
KiemeltKultúra

Fekete színésznő alakítja VIII. Henrik feleségét az új “történelmi” drámában

Hatalmas lelkesedéssel készül az új pszichológiai dráma VIII. Henrik tragikus sorsú feleségéről, Boleyn Annáról, akinek szerepére Jodie Turner-Smith-t szánják a rendkívül progresszív alkotók.

Jodie Turner-Smith, a “brit modell”, aki jamaicai szülők gyermekeként látta meg a napvilágot

Számtalan film és sorozat készült már a Tudorok koráról, illetve VIII. Henrikről és feleségeiről, ám a téma még mindig annyira népszerű Nagy-Britanniában, hogy mindig megéri vissza-vissza térni a korszakba. A mostani alkotás azonban több szempontból is “formabontó”. Egyrészt azért, mert megközelítésében ezúttal egy pszichológiai drámát kapunk, másrészt pedig azért, mert a sorozat a XXI. század kötelező narratívájával készül, ami igyekszik felszámolni a nem multikulturális társadalom képét, mind a jelenben, mind a múltban. Így aztán nem az a meglepő, hogy Henrik később lefejezésre ítélt feleségét, Boleyn Annát egy néger, Jodie Turner-Smith fogja alakítani, hanem az, hogy Henrik a történetben még mindig egy fehér, heteroszexuális férfi.

A színésznő egyébként nagyon lelkes. Mint mondta:

Várom, hogy szívvel-lélekkel részt vegyek az ennek az ikonikus nőnek a bukásáról szóló, bátor újramesélésben.

Faye Ward és Hannah Farrell, a sorozat kreatív igazgatói elárulták, szándékukban áll “feminista élt” adni a történetnek, hogy bemutathassák Boleyn Anna “erős női karakterét”, aki “a férfiakkal szembeszállt” és “harcolt igazáért”. Szerintük a királyné egy “jelentős személyiség” volt a történelemben, akinek szerepét “méltatlanul elhalványították” korának férfiszereplői érdekében. Ezt a “csorbát” igyekeznek most kiköszörülni, amihez szerintük a színes bőrű színész ideális választás.

További híreink

Vesztésre áll az északi civilizáció – a század végére több őshonos európai nép is megfeleződik

Faragó Dániel

Ez itt Anglia, ezek meg a miniszterelnök-jelöltek

Irányi Dániel

Emlékeztetik a feledékeny briteket- már Angliában is a negyedik oltás következik

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben