21.9 C
Budapest
2021. május 9., vasárnap
Magyar Jelen
Bűnügy Hírek Kiemelt

Fiatal nőket prostitúcióra kényszerítő kecskeméti férfiak

A Kecskeméti Törvényszék emberkereskedelem bűntette miatt a kecskeméti férfit 10 év, a bűncselekmény elkövetésekor még fiatalkorú fiát 5 év szabadságvesztésre ítélte. A vádlottak és védőik a büntetés enyhítéséért, a Fellebbviteli Főügyészség annak súlyosításáért fellebbezett.

 

Apa és fia 2013-ban hónapokig a kecskeméti házukban lakó fiatal, kiszolgáltatott élethelyzetben levő nőket kényszerített prostitúció folytatására. Amikor, a sértettek kifejezésre juttatták, hogy nem akarnak eleget tenni a vádlottak elvárásainak, bántalmazták, esetenként ennek során emberi mivoltukban is durván megalázták őket.

 

A nőket útmenti parkolókba szállították ki, esetenként Ausztriában is „dolgoztatták” őket. Az egyik nő segítség kérését követően sikerült az apát elfogni, őt az osztrák bíróság emberkereskedelem miatt 3 év 6 hónap szabadságvesztés büntetésre ítélte. Az idősebb férfit testi sértés bűntette miatt is elítélte a Kecskeméti Törvényszék.

 

A négy nő közül ketten még nem töltötték be a 18. életévüket, ezért a bűncselekmények súlyosabb megítélésévű váltak.

 

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség fellebbezését fenntartva a kiszabott büntetések lényeges súlyosítását indítványozta.

 

Az ügyben a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog döntést hozni.

Elemi.hu, fotó illusztráció

További híreink

Országos tisztifőorvos: a maszk már nem lehet sál

Irányi Dániel

Több mint egy hete nincs új fertőzés egy németországi tartományban

Szabó Norbert

Országos kampányt indít a Mi Hazánk a szájmaszk viseléséért

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben