3 C
Budapest
2022. december 9., péntek
Magyar Jelen
Sport

FIFA: A lejáró szerződéseket hosszabbítsák meg, az átigazolási időszak eltolódhat

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a játékosok lejáró szerződésének meghosszabbítását ajánlja, illetve engedélyezni fogja az átigazolási időszak eltolását.

Ezzel ahhoz igyekszik hozzájárulni, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett sorozatokat be lehessen fejezni.

A FIFA egyúttal arra bátorítja a klubokat és a játékosokat, hogy közösen találjanak megoldásokat a mérkőzések nélküli időszakban felmerülő problémákra, jussanak megállapodásokra a vitás kérdésekben egy olyan időszakban, amelyben előre nem látható bevételkieséssel kell számolni. A múlt hétvégén már körvonalazódott iránymutatást kedden támogatta a FIFA tanácsa.

A járvány terjedésével a világ legtöbb országában leállt a futball, és szünetelnek a nemzetközi sorozatok is, továbbá kontinenstornákat halasztottak el.

Az európai szövetség (UEFA) korábban közölte, hogy mindenképpen azt szeretné, ha a pályán elért eredményekkel lehetne lezárni a 2019/20-as idényt, még akkor is, ha esetleg augusztusig tartana.

(MTI)

További híreink

FIFA-elnök: Az európaiaknak háromezer évig kell bocsánatot kérniük azért, amit a múltban tettek

Magyar Jelen

Heuréka : A FIFA egyszerűsítené a VAR-t

Faragó Dániel

Bangóné szerint a Szuperkupa-mérkőzés egy emberkísérlet volt

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben