27.2 C
Budapest
2022. augusztus 14., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírek

Főállású anyaságot vezetne be a Mi Hazánk – VIDEÓVAL

A Mi Hazánk Mozgalom a főállású anyaság bevezetését javasolja, mert a kormány jelenlegi családpolitikája elégtelen a népességcsökkenés megállításához – jelentette ki Dúró Dóra sajtótájékoztatón.

Dúró Dóra közölte: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint, nyolc év után 2019 az első év, amikor nemcsak a születésszám, hanem a termékenységi ráta is csökkenni látszik.

A felmérések szerint a fiataloknak a 70 százaléka, csak egy-két gyermek vállalása mellett tartja megvalósíthatónak a munka és a család összeegyeztetését – tette hozzá.

A Mi Hazánk négy gyermek vállalása esetén vezetné be a főállású anyaságot. Ennek feltétele volna a többi között a középfokú végzettség és a büntetlen előélet. A népességszám csökkenésének az is oka, hogy 31-32 éves korra tolódott ki a nők gyermekvállalásának ideje.

Ennek megváltoztatásához elengedhetetlen a családbarát felsőoktatás és a családbarát pályakezdés feltételeinek megteremtése ”– mondta a politikus.

Arra az újságírói kérdésre reagálva, hogy a Momentum Romániában és Szlovákiában a helyi liberális pártok jelöltjeit támogatják a helyi magyar pártokkal szemben az államfőválasztáson, úgy fogalmazott, „elképesztő az a hazaárulással is felérő SZDSZ-es tempó, amit a Momentum megenged magának.”

Minden magyar politikusnak és közéleti szereplőnek a magyarság összetartozását kellene elsődleges szempontnak tekintenie” – fűzte hozzá. Ugyancsak kérdésre válaszolva cáfolta, hogy a Mi Hazánk képviselői országosan, vagy bármelyik önkormányzatban együttműködnének akár a Fidesszel, akár az ellenzéki pártokkal.

(MTI)

További híreink

2019-ben 60 százalékkal nőtt a robbantások száma Svédországban

Dunai Tibor

A lengyelek is tiltakoznak Brüsszel terve ellen

Kemény János

Jöhet az X-Faktor?

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben