3 C
Budapest
2022. november 30., szerda
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Fogadóóra- nem mehetnek be a szülők az iskolába védettségi nélkül

Fogadóóra

 

– Láthatnám a gyermekem jegyeit?

 

-Láthatnám az oltási igazolványát?

A képzelt párbeszéd december 1-től akár valósággá is válhatna, hiszen Kásler rendelete szerint

a szülőket csak védettségi igazolvánnyal engedik be az oktatási intézmények épületeibe.

Egy kiszivárgott levélben az Oktatási Hivatal arról tájékoztatja az iskolaigazgatókat, hogy ha december elsejétől a gyerekeket iskolába kísérő vagy onnan hazakísérő szülőnek nem lesz védettségi igazolványa, akkor csak egy kijelölt pontig léphet be az iskola területére. A levél szerint eleve csak egy szülő mehet be a gyerekkel vagy a gyerekért az iskolába védettségi igazolás nélkül.

„A gyermeket illetve a tanulót köznevelési intézménybe kísérő vagy onnan hazakísérő egy fő nagykorú személy a koronavírus elleni védettségének igazolása nélkül a köznevelési intézmény területére a köznevelési intézmény vezetője által meghatározott pontig léphet be.”

Kásler Miklós egy korábban kiadott rendeletben a táncot már betiltotta, hiszen a szalagavató bálakon már “védettségi igazolványhoz” kötötte a részvételt. Ahogy az eddigiek, úgy ez a mostani rendelkezés is több kérdést vet fel, hiszen azokra a tanárokra nem tér ki egyértelműen, akik egyben szülőként is érdekeltek ugyanabban az intézményben.

(illusztráció:google maps)

További híreink

Gyorshír: Késsel támadtak Janusz Waluśra

Kemény János

Mi Hazánk: szintet lép a kormány a dolgozók kizsákmányolása terén

Kemény János

Dúró Dóra a HírTV-ben: az EBESZ közgyűlésén éppen egy magyar politikusé volt a legmagyarellenesebb hozzászólás

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben