3.9 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
HírekKülföld

Francia politikus: Zelenszkij kis híján kirobbantotta a harmadik világháborút, nem szabad tovább támogatni

Szép lassan mindenkinek leesik a tantusz.

Nicolas Dupont-Aignan volt elnökjelölt, a francia Debout la France nevű jobboldali párt vezetője Twitteren fakadt ki Volodimir Zelenszkijre a lengyelországi rakétaincidens miatt, amely két ember életét követelte.

“Azzal, hogy a rakétája becsapódott Lengyelországba, majd az oroszokat vádolta, majdnem kirobbantotta a harmadik világháborút. Nem szabad tovább támogatnunk ezt a veszélyes embert. Béketerv kell!”

– tweetelte a francia politikus.

Mint ismert, a lengyelországi incidens kapcsán Zelenszkij először az oroszokat vádolta, eszkalációt emlegetett. Később aztán, mikor az amerikai vizsgálatok nyomán a lengyel kormány is azt közölte, hogy ukrán légvédelmi rakétáról lehet szó, Kijev már finomított álláspontján, először azt mondták, „nem tudják pontosan”, mi történt, de már olyan nyilatkozat is született, miszerint „irreleváns”, hogy orosz vagy ukrán rakétáról van-e szó.

(Mandiner nyomán)

 

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

34 éves elnököt választott ifjúsági tagozatának élére a Fidesz

Faragó Dániel

Exkluzív! – Somogy megyében kaptak lencsevégre egy krampuszt, bolti lopás miatt keresik

Faragó Dániel

Felbomlott a szivárványkoalíció a DK fővárosában, működésképtelenség miatt feloszlatást terjeszt elő a Mi Hazánk

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben