3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
HírekKülföld

Görögország elesett- kijárási tilalom lépett életbe Krétán

A delta-variáns terjedése miatt Krétán kijárási tilalmat vezettek be és a bárokban megtiltották a zenés, 20 főnél nagyobb rendezvények szervezését is.

Éjszakai kijárási tilalmat vezettek be a görögországi Kréta szigetének legnagyobb településén, Iraklióban a koronavírus delta változatának az elmúlt napokban tapasztalt erőteljes terjedése miatt – írja a life.hu.

Iraklióban – akárcsak korábban Míkonoszon, Zákinthoszon és Hanía városokban – hajnali egy és hat óra között vezették be a tilalmat.

A csoportosulások elkerülése érdekében tilos a zene a bárokban és az éttermekben, a húsz főnél népesebb rendezvényeket szintén betiltották.

Az intézkedések szerdától augusztus 17-ig érvényesek – közölte a polgári védelem főtitkársága.
A hatóságok megítélése szerint az idegenforgalmi szezon csúcsidejében a kedvelt turistacélpontnak számító krétai város jelentős kockázatot jelent a járvány újbóli fellángolása szempontjából.
Görögországban az újonnan igazolt koronavírusos fertőzöttek száma az elmúlt huszonnégy órában 4181 volt, a járvány kezdete óta pedig mintegy 521 400 fő. 219 embert továbbra is intenzív osztályon ápolnak, és 19 volt a napi új halálesetek száma. A SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19 betegségnek eddig több mint 13 100 halálos áldozata volt.

A delta variáns terjedése nagyon aggasztja a hatóságokat. A 10,7 milliós lélekszámú Görögországban eddig mintegy 5,4 millió ember kapott két adag védőoltást.

További híreink

Sport és Politika Konferencián vett részt a Mi Hazánk Mozgalom

Faragó Dániel

“Avanti Ragazzi di Buda” – 1956 előtt is tisztelegnek a Lengyel Függetlenség Napján

Faragó Dániel

Mi Hazánk: Kártalanítani kell az oltatlanság miatt elbocsátott dolgozókat!

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben