4.8 C
Budapest
2022. december 7., szerda
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Görögországban is oltatlannak minősülnek a kétszer oltottak

Nem léphetnek be az oltottaknak fenntartott helyekre azok, akik február 1-ig nem veszik fel a koronavírus elleni emlékeztető oltást – tolmácsolta az MTI Tanosz Plevrisz görög egészségügy-miniszter bejelentését.

“Február 1-től mindazok, akik nem vették fel a koronavírus elleni emlékeztető oltást a második oltás után eltelt hét hónap alatt, oltatlannak minősülnek”

– jelentette ki a miniszter az Ant1 televízióban.

“Az oltási igazolás továbbra is érvényes lesz, mert kilenc hónapos európai igazolásról van szó, de nem részesülhetnek olyan előnyökben, mint a kizárólag oltottak számára engedélyezett helyek igénybevétele”

– tette hozzá Plevrisz. Ami a gyakorlatban kb. azt jelenti, hogy van egy érvényes igazolásunk, ami nem jó semmire.

Görögországban a 11 millió lakosból több mint 7 millióan vették fel a “védő”oltást. Több mint 3,9 millióan kapták meg már az emlékeztető oltást is.

A fertőzéseknek az omikron variáns okozta fellángolása miatt a kormány december 29-én újabb korlátozó intézkedéseket jelentett be, egyebek mellett betiltotta a zenét a bárokban és éttermekben, hogy így csökkentse az újévi mulatságokat.

Az otthoni munkavégzés aránya az állami és a magánszektorban 20 százalékról 50-re nőtt.

Kötelezővé tették az FPP2 vagy két műtősmaszk egyidejű viselését az éttermi dolgozók, illetve a nagyáruházakban vásárlók és a tömegközlekedésen utazók számára.

A járvány kezdete óta összesen 1 489 024 fertőzöttet jelentettek Görögországban. December 14-én rekord számú – napi 130 – halálesetet regisztráltak. A SARS-CoV-2-vírus okozta Covid-19 betegség összesen(!) 21 328 ember halálát okozta Görögországban. Egy kis számmisztika: Az összes fertőzött 1,4 százaléka halt meg (a felnagyított statisztikák szerint) a koronavírusban a járvány kezdete óta, vagyis két év leforgása alatt. Ez a teljes népességre vetítve 0,19%(!). Tehát erre a 0,19%-ra hivatkozva köteleznek mindenkit három oltásra, és két maszk viselésére, a további korlátozásokról nem is beszélve.

Kiemelt képünkön Tanosz Plevrisz

További híreink

Testvérvárosi kapcsolatot létesít egymással Ferencváros és Bucsa

Horváth Tamás

Feloszlatták a legnépesebb kerület Fidesz-alapszervezetét, kétfelé szakadt a frakció

Faragó Dániel

Angol humor – így lehet legyőzni a franciákat

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben