21.4 C
Budapest
2022. május 24., kedd
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Környezetvédelem Külföld

Greta Thunberget megfertőzhette a koronavírus

A svéd klímavédő aktivista Instagram-oldalán árulta el, hogy miért nem volt aktív az elmúlt hetekben. Állítása szerint a koronavírus tüneteit vélte felfedezni magán, miután hazautazott az apjával Brüsszelből, ahol több vezető Európai Uniós politikussal is találkozott.
Thunberg látogatásakor egyébként már minden uniós eseményt lemondtak a járvány miatt, őt mégis fogadták – írja a V4NA nemzetközi hírügyynökség.

Többeknek feltűnhetett, hogy az elmúlt időszakban Greta Thunberg, svéd klímaaktivista lényegében teljesen eltűnt a nyilvánosság előtt.

A közösségi oldalain sem volt túl aktív, Twitter-oldalán például túlnyomó többségben csak azok a fotók láthatóak, amelyeket a rajongói küldtek el neki, ugyanis a koronavírus-járvány miatt internetes klímatüntetésekre szólított fel.

Most azonban a 17 éves klímaaktivista megtörte a csendet, Instagram-oldalán számolt be arról, hogy mi történt vele az elmúlt hetekben.

Elmondása szerint az elmúlt két hétben otthon volt.Azt írja, miután hazatért a Közép-Európai útjáról önkéntes karanténba vonult egy kölcsönkért apartmanba, az anyjától és a testvérétől távol.

Elmondása szerint, nagyjából 10 nappal ezelőtt tüneteket kezdett észlelni magát, épp úgy, mint az apja, akivel együtt voltak Brüsszelben.

“Fáradtnak éreztem magam, rázott a hideg, fájt a torkom és köhögtem. Épp úgy ahogy az apám, de neki láza is volt”, írta.

Ezt követően érdekes kijelentést tesz, ugyanis azt írja, hogy “Svédországban nem tudod leteszteltetni magad koronavírusra, csak abban az esetben, ha sürgősségi orvosi ellátásra szorulsz. Ezért azt kérik mindenkitől, aki betegnek érzi magát, hogy maradjon otthon.”

“Éppen ezért én nem voltam letesztelve a COVID-19-re, de nagy a valószínűsége, hogy elkaptam, a tünetek és a körülmények miatt” – fogalmazott.

Elmondása szerint ma már jól van, megjegyzi ugyan, hogy szinte egyáltalán nem érezte magát betegnek.

Greta Thunberg vallomása már csak azért is érdekes, mert március 4-én a koronavírus-járvány európai terjedése miatt 100-nál is több eseményt és találkozót töröltek az Európai Parlament eseménynaptárából. A 17 éves klímaaktivista, ugyanakkor kivételt jelentett ez alól, a svéd fiatal találkozott többek között az EP-elnökével is.

A klímaaktivista az Európai-Parlamentben beszédet is mondott.

Sőt, a közösségi médiában található fotók tanúsága szerint találkozott Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével, illetve Frans Timmermans-szal, az EB-alelnökével is.

Ursula von der Leyen

@vonderleyen

Good listening to @GretaThunberg with EVP @TimmermansEU and Commissioner @VSinkevicius before the discussion in our College Meeting.

Kép megtekintése a Twitteren

Csakhogy Thunberg nem csak politikusokkal volt kapcsolatban, ugyanis a hivatalos látogatását követően egy több ezer fős klímatüntetésein is részt vett a belga fővárosban.

Erről saját Twitter-oldalán osztott meg fotókat.

Greta Thunberg

@GretaThunberg

School strike week 81. Thousands of people marched together for the climate in Brussels today! With young climate activists from all European countries present!

Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
A legfrissebb adatok szerint Belgiumban jelenleg 4269 koronavírussal fertőzött beteg van, míg 122-en elhunytak a betegségben.
Forrás: origo.hu

További híreink

Nem igaz, hogy csak irániak utaztak a lezuhant ukrán gépen

Dunai Tibor

Tartósan alacsony olajárral kell számolni

Szabó Norbert

Mérgezéssel vitték kórházba az orosz ellenzéki vezetőt

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen