2.1 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

“Gyakorlatilag minden oltatlan el fogja kapni a koronavírust”

A koronavírus-járvány negyedik hulláma itthon minden bizonnyal kevésbé terheli majd meg az egészségügyi ellátórendszert, mint az előző kettő – fejtette ki az InfoStart érdeklődésére a Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla.

Merkely ismét bátran nyilatkozott, ráadásul a tények és adatok sem igazán zavarták meg, mikor a koronavírus terjedéséről elmélkedett. Egyfelől szerinte ezúttal egy elnyújtott, laposan emelkedő görbére számíthatunk. Az egészségügy sem lesz leterhelve. (Így már érthető, miért nem aggódik a kormány se a 3 ezer egészségügyi dolgozó kirúgása miatt, akik nem engedtek a zsarolásnak, és bátran mondtak nemet egy kísérleti vakcinára – a szerk.)

A rektor emlékeztetett, a deltavariáns rendkívül fertőzőképes és “meg fogja találni azokat a személyeket, akik nincsenek beoltva”. Azt nem tette hozzá, hogy lefolyása jobbára egy komolyabb megfázással ér fel. Mint fogalmazott:

“Az átoltottság és átfertőzöttség mértéke relatíve magas, de nyájimmunitás nem érhető el, vagyis gyakorlatilag minden oltatlan el fogja kapni ezt a betegséget.”

A harmadik oltás kapcsán azt mondta, tanácsos hat hónapot várni, ám hozzátette, ahogy a vírus változik, “ezek a szabályok is módosulhatnak”.

További híreink

1848. március 15. : Éljen a magyar szabadság! Éljen a haza!

Varga Lilla

Felgyújtották az atlantai éttermet, ahol rendőrök agyonlőttek egy fekete férfit

Szabó Norbert

Előzetesben marad a 13 éves fiút megerőszakoló pedofil

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben