27.1 C
Budapest
2021. augusztus 4., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Gyálon is ég a Jobbik – visszaléptek a jelöltek

A nyolc egyéni választókerületben összesen öten tudták összeszedni az induláshoz szükséges ajánlást, de miután a Pest megyei elnök saját emberét tette a kompenzációs lista élére, az összes jobbikos jelölt visszalépett.

 

„A mai nappal lelkiismereti okokból hivatalosan is lemondtam a képviselőjelöltségemről” – ezt írta múlt hét pénteken délben Facebook oldalára Szabó István, a jobbik gyáli elnöke. Szabót mind a négy jobbikos jelölt követte, Szabó Ágnes, Mák Attila János, Helméczy Árpád Wigand és Lakos Péter – aki jelenleg a párt önkormányzati képviselője – is visszalépett.

Utánajártunk, vajon miért pont most szólalt meg a balra tolódott párt jelöltjeinek lelkiismerete. Információink szerint a gyáli jobbikosok azért léptek vissza a képviselőjelöltségtől, mert a párt Pest megyei elnöke, egyben régióigazgatója, Varga Zoltán, az ő megkérdezésük nélkül adta le a gyáli kompenzációs listát. A listán egyetlen név szerepelt, az Üllőn élő Gazsi Dávidé, aki egyike volt azoknak, akik megpróbáltak elindulni Gyálon, de nem tudták összeszedni az induláshoz szükséges csekély számú ajánlást sem. Gazsi egyébként nemcsak Varga bizalmi embere, hiszen ő a Pest megyei 7-es választókerület szervezője, így információink szerint különösen jó kapcsolatot ápol a Jobbikot tavaly ősszel elhagyó, majd oda az EP-választás előtt tékozló fiúként visszatérő Sas Zoltánnal is. Mivel a képviselőjelöltek visszalépésével a kompenzációs lista is elbukott, így Gyálon a Jobbik semmilyen formában nem szerepel a választáson.

További híreink

Orosz védelmi miniszter: Oroszország és a NATO viszonya romlik

Szabó Norbert

Virtuális kiállítás Trianonról

Gabay Dorka

Iskolarendészet felállítását tervezi a kormány

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben