20 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld

Gyurcsány apja is náci volt?

Miután Pokorni Zoltán sírva kért bocsánatot pár napja egy budapesti közösségtől a nagyapja tetteiért, most Gyurcsány Ferenc sem akart kimaradni a sorból. Az alább olvasható a közösségi oldalra kitett bejegyzése.

“Pokorni megrendítő beszéde után:
Apám nem egyszerűen nagy hóhányó volt, hanem dörzsember. Dörzsölte az életet, a tisztességét, az őszinte szeretetet. Időnként törte is.
Ezer munkahelye volt. De jobban szerette a léhaságot, mint a kötelezettséget, a családot.
Rosszul, de beszélt németül. Pápán az osztrák tévét grazi tévének mondták. Azt nézte. Imádta a nácikról szóló dokumentumfilmeket. És lendítette karját.
Nem értettem. Semmit nem értettem.
Anyám fonónő volt. Apám helyett is ő dolgozott és vigyázott ránk. Ő hangosan kiabált ilyenkor, hangja betöltötte a szoba-konyhás cselédlakást.
Mellette álltam, de nem értettem mi történik valójában.
Ma már értem.
Az élet nem szimpla genetika.
Biológiai értelemben apám és anyám vére vagyok. Hálás vagyok az életért. De gondolkodó, értő, érző és ítélő emberként önmagam vagyok döntéseimmel,
Magam vagyok anyám lelkével és tisztességével.
Magadért felelsz. De annak felelj meg!”

További híreink

Toroczkai: “A devianciát nem ünnepelni, hanem kezeltetni kell”

Gabay Dorka

Elindítja a szabadtéri szakvezetéses túrák nagy részét a Kiskunsági Nemzeti Park

Irányi Dániel

Oltásra váró tömegek kígyóztak az utcákon

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen