18 C
Budapest
2022. május 18., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Ha még egyszer elnök lehetne, betiltaná a Facebookot és a Twittert

Betiltották a Twittert Nigériában azt követően, hogy az oldalon a közösségi irányelvek megsértése miatt eltávolították Muhammadu Buhari elnök egyik posztját. Donald Trump amerikai elnök közleményében üdvözölte a döntést, és azt mondta, hogy ő is hasonlóképp járna el, ha ismét elnökké választanák – írta meg az Index.

Lett volna rá lehetősége

Késő bánat ebgondolat – tartja a magyar közmondás. És valóban. Trumpnak 4 teljes éve volt rá, hogy fellépjen a techóriások túlhatalma, és az egyre arcátlanabb, kifejezetten politikai indíttatású cenzúrája ellen. Ennek ellenére sem ő, sem a republikánus többség nem mert komolyabban nekimenni a Facebooknak, a Twitternek és a Google-nek, egészen addig, míg el nem vesztették miattuk a választásokat. Akkor értették csak meg, mekkorát is hibáztak.

Milyen jogon akarják eldönteni, hogy ki a jó és ki a gonosz?

– tette fel a kérdést közleményében a Twitterre és a Facebookra, és a Google által felügyelt Youtube-ra utalva Trump. A korábbi elnök szerint más országoknak is követnie kellene Nigéria példáját, és a szólásszabadságra jelentett veszélyre hivatkozva be kellene tiltaniuk a fentebb említett oldalakat.

Lehet, hogy nekem is ezt kellett volna tennem, amíg elnök voltam

– tette hozzá.

Azt is elárulta, csak azért nem tett így:

Mark Zuckerberg állandóan telefonon hízelgett neki, és vacsorákra járt hozzá a Fehér Házba, miközben azt hangsúlyozta, hogy mennyire nagyszerű elnök is ő.

Ha ez valóban így történt, akkor kijelenthetjük, hogy az amerikai jobboldal az elnök hiúságának és rövidlátásának esett áldozatul.

2024? – kérdezi Trump a közlemény végén, arra utalva, hogy ha ismét elnökké választják, akkor tényleg betiltja majd a közösségi médiumokat. Mi viszont tartunk tőle, hogy ez a hajó már elment. Az előző választásokból a legtöbbek számára egyértelművé vált, még egyszer nem engedik, hogy porszem kerüljön a gépezetbe.

 

További híreink

Elhallgatta a média a Mi Hazánk több ezres tüntetését

Faragó Dániel

Utcai háború rendőrök és a helyiek között egy párizsi migránsnegyedben

Dunai Tibor

Hamiltont a defekt sem tudta megállítani

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen