25.5 C
Budapest
2022. augusztus 13., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemeltVideó

Háborús állapotok a határnál – “Tényleg bruttó 260 ezer forintért küldenek biztonsági őröket a fegyveres bűnbandák ellen?” (videó)

“A kérdésemre, hogy mit tesz a kormány a déli határon tapasztalható háborús állapotok ellen, Orbán Viktor azt válaszolta, hogy utasítást adott Pintér Sándor belügyminiszternek arra, hogy határvadász századokat állítson fel. Most pedig azt olvashattuk, hogy bruttó 260 ezer forintos fizetésért valójában fegyveres biztonsági őröket keresnek a határra” – írja saját csatornáján közzétett parlamenti felszólalásához a Mi Hazánk elnöke.

Hány halott kell még? – teszi fel a kérdést a Mi Hazánk

Toroczkai László azonnali kérdésében a déli határnál lévő háborús állapotokra hívta fel a figyelmet. A magyar-szerb határon felfegyverkezett migránsokból álló bűnbandák tartják rettegésben a határ mindkét oldalán élőket – mutatott rá a Mi Hazánk frakcióvezetője, akit erről a témáról és az ehhez tartozó haderőfejlesztésről is kérdeztek. Az ATV stúdiójában szóba került a Mi Hazánk elnökének legutóbbi azonnali kérdése is, melyben először vitázott Orbánnal.

“10 perccel ezelőtt hívtam az ásotthalmi ügyvezető polgármestert és érdekes módon már el is tűntek a migránsok, a szerbek meg tudták oldani, ezzel szemben a magyar belügyminisztérium bruttó 260 ezer forintos fizetéssel keres fegyverek határőröket, ugye ez csak valami vicc?” – teszi fel az azonnali kérdést (immáron Pintér Sándornak) Toroczkai.

Pintér Sándor helyett a választ Rétvári Bence tudatta a T. Házzal. A politikus kifejtette, hogy a veszélyt már észre is vették, sőt. Még nemzeti konzultációt is indítottak és népszavazást is tartottak. Rétvári elismerte, hogy sokak számára a déli határon lévő jelenetek riasztóak lehetnek.

További híreink

Hátat fordított a zászlónak, és fejét eltakarva várta ki az amerikai himnusz végét a sportoló

Irányi Dániel

Belgiumban a brüsszeli terrortámadások áldozataira emlékeztek

Dunai Tibor

Tampax: Nem csak a nők menstruálnak

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben