20 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

Hajléktalanokat vert láncra egy építési vállalkozó

Tagadja bűnösségét az a 21 éves salgótarjáni férfi, aki a gyanú szerint  személyi szabadságuk megsértésével kényszerített munkára hajléktalanokat. 

Bárány Dávid, a Balassagyarmati Törvényszék sajtótitkára a 24.hu megkeresésére azt közölte, hogy a gyanúsított következetesen tagadja a terhére rótt bűncselekményeket. Hozzátette, az ügyben eljáró nyomozási bíró szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt három hónappal meghosszabbította a férfi letartóztatását.

A fiatal vállalkozó első körben két, hatvan feletti, legális jövedelemmel és bejelentett lakcímmel nem rendelkező férfit vet rá, hogy dolgozzanak neki, cserébe napi 8 ezer forintot és szállást kapnak. A beígért összegnek azonban csak a töredékét kapták meg, ráadásul szállás gyanánt egyiküknek egy 8 m²-es, fűtetlen nyári konyha jutott, míg a másiknak az udvaron álló gépjárműben kellett aludnia.

Tavaly tavasszal és nyáron az egyik hajléktalant többször is megkötözte, a nyakába láncot tett és kikötötte a kerítéshez.

Később a vállalkozó egy Zoltán nevű férfinak fizetett 70 ezer forintot, hogy egy hajléktalan szállón élő férfit vigyen neki. A harmadik hajléktalant is dolgoztatta, őt a nyári konyhában egy földre fektetett szekrényajtón levő matracon “szállásolta” el.

A harmadik férfi egy ízben megpróbált elszökni, ám elfogták és visszavitték a gyanúsított házába, ahol a fiatal vállalkozó azt mondta neki, addig sehová sem mehet, míg az érte kifizetett összeget le nem dolgozta.

A fiatal gyanúsított tagadta bűnösségét a kihallgatásai során. Azt állította, hogy azért fogadta be a nehéz sorsú embereket mert segíteni akart rajtuk. A bíróság végzésével szemben a gyanúsított és védője is fellebbezéssel élt.

(24.hu nyomán – Képünk illusztráció, forrás: MTI)

További híreink

Barbár mészárlás történhetett Mohácson

Gabay Dorka

Két hét alatt 11 lopás a sorozat-tolvaj egyenlege

Irányi Dániel

Hongkong: erővel hatolnak be a házakba tesztelni

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen