26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
Bűnügy

Halálos tűzpárbaj Rio városában

Legalább 25-en életüket vesztették, és többen megsebesültek, amikor rendőrök drogkereskedőkön ütöttek rajta Brazília második legnagyobb városa, Rio de Janeiro egyik nyomornegyedében csütörtökön – számolt be a G1 brazíliai hírportál.

A sebesültek között van két járókelő, aki a metrón utazott a térségben, amikor sor került a lövöldözésre. Állapotukról egyelőre nem tudni biztosat. Szemtanúk szerint két férfiról van szó, egyiküket a karján, másikukat a fején érte találat.

Egy rendőrt fejbe lőttek, ő néhány perccel később meghalt. Két társa megsebesült az összecsapásban.
A lövöldözésre a város északi részén található Jacarezinhóban került sor, ahol nagy a szegénység és gyakori az erőszak. A nyomornegyedbe mintegy kétszáz rendőr érkezett a kora reggeli órákban, hogy véget vessenek egy kábítószer-kereskedő csoport tevékenységének. Jacarezinho a Comando Vermelho (Vörös Kommandó) nevű drogbanda egyik központja, amely a legnagyobb Rióban.

A hatóságok szerint a térséget uraló drogbanda kiskorúakat toborzott bűncselekmények elkövetésére. A csoportot gyilkosságokkal, lopással és emberrablással vádolják.

A nyomornegyedben élők elmondták, hogy lövéseket és robbanásokat lehetett hallani, és a hatóságok arra kérték a lakosokat, hogy maradjanak otthon. A rajtaütéshez helikopterek nyújtottak légi támogatást, de néhány bűnözőnek így is sikerült elmenekülnie a tetőkön keresztül.

Rióban gyakoriak az összetűzések a rivális drogbandák, valamint a kábítószer-kereskedők és a rendőrök között. A nagyváros kábítószer-kereskedelem szempontjából a legproblémásabb települések egyike Brazíliában.

(MTI)

További híreink

Tűvel átszúrt szalonnadarabokat szórtak szét a vakvezető kutyáknak

Dunai Tibor

Krisztóferék korán keltek: az érdi tömegverekedés ügyében gyűjtött be újabb embereket a rendőrség

Szabó Norbert

Tiszakanyáron, Olaszliszkához hasonló lincshangulat uralkodik

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben