-2.5 C
Budapest
2022. január 26., szerda
Magyar Jelen
Bűnügy

Hat határsértőt és egy embercsempészéssel gyanúsítható férfit fogtak el a rendőrök

Békés megyében  hat határsértőt és egy embercsempészéssel gyanúsítható magyar férfit fogtak el a rendőrök.

Két külföldit a Kötegyáni Határrendészeti Kirendeltség járőrei tartóztattak fel 9 óra 15 perc körül Sarkad külterületén – tette közzé a police.hu.

A férfi és a nő tunéziai állampolgárnak mondták magukat, de személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Románia felől illegálisan lépték át az államhatárt.

Mint írják, a rendőrök előállították őket a Kötegyáni Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük. A Battonya és Dombegyház közötti úton 12 óra körül lakossági bejelentést követően fogtak el a rendőrök négy határsértőt.

Hárman szír állampolgárnak vallották magukat, egyikük pedig azt állította, hogy afgán, de ők sem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét. Illegálisan érkeztek hazánkba és a gyanú szerint egy magyar állampolgár vitte volna tovább őket az osztrák határhoz.

A rendőrök a nyíregyházi férfit is elfogták, őt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. A négy határsértő ellen a Battonyai Határrendészeti Kirendeltség indított eljárást.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(Fotók: police.hu)

További híreink

Egy őrmestert próbált megvesztegetni a fogvatartott, két év börtönre ítélte a bíróság

Varga Lilla

Családi vállalkozásban árultak drogot

Irányi Dániel

Autógumik kiszúrásával szórakozik

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen