26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
BelföldBűnügyHírek

Határvadászok helyett biztonsági őröket keres pályázati felhívásában a rendőrség

Ahogy a Mi Hazánk frakcióvezetője már többször utalt rá, most a rendőrség is megerősítette: a határvédelem határvadászokkal való ellátásának szándéka a gyakorlatban a kormány részéről inkább kommunikációs program volt, mint valós fejlesztési terv. 

Közleményében a rendőrség azt írja:

határvadászok helyett fegyveres biztonsági őröket keresnek.

Mindezt bruttó 260 ezer forintért. A rendőrség egyelőre még csak fegyveres biztonsági őröket a Bács-Kiskun megyei, valamint a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság területére.

A pályázat ide kattintva részletesen megismerhető.

A közleményből kiderül, hogy az önálló határvadász-testület létrehozása és a fegyveres biztonsági őrök – folyamatos – toborzása két külön feladatnak számít.

A speciális feladatokat ellátó emberek fegyveres biztonsági őrként az ukrán, a román és a szerb zöldhatáron, illetve a határátkelőhelyeken is látnak el szolgálatot.

A toborzás tehát jelenleg nem határvadászokra terjed ki, ezt a testületet csak a kormány döntése után kezdik el felállítani, de jelenleg még sem jogviszonyuk, sem a feladatköreik nem tisztázottak.

(illusztráció:militarysecurity.com)

További híreink

Nem volt jó ötlet: szórólapon árulta a pálinkáját, lekapcsolta a NAV

Kiss Albert

Kiszabadultak a nagymacskák a szomódi lőtéren

Varga Lilla

Számonkérték, miért nem visel maszkot, ezért leköpte a buszsofőrt

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben