2.9 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
HírekKülföld

Hivatalosan is szövetséget kötött Európa legnagyobb ifjúsági szervezetével a Mi Hazánk Ifjai

A már eddig is meglévő baráti viszonyt a mögöttünk hagyott hétvégén szentesítették. 

Mint arról a Magyar Jelen is beszámolt, a Mi Hazánk és a Mi Hazánk Ifjai is részt vett az idei lengyel függetlenségi meneten (Marsz Niepodległości), melyet hagyományosan november 11-én rendeznek meg Varsóban.

Binder Csabától, a Mi Hazánk Ifjai vezetőjétől azóta megtudtuk, az ifjak delegációját a Młodzież Wszechpolska nevű lengyel ifjúsági szervezet látta vendégül a lengyel fővárosban.

“A két szervezet között folyamatosan épült ki az a baráti viszony, amelynek alapja az európai összefogás, a közös harc a kultúránkért és a jövőnkért. A hétvégén ez a szövetség már hivatalosan is megköttetett a Młodzież Wszechpolska központjában. Tudni kell róluk, hogy Európa legnagyobb ifjúsági szervezetéről van szó, tagságuk meghaladja a tízezer főt”

– nyilatkozta lapunknak Binder, aki magára a menetre is visszaemlékezett, hangsúlyozva, hogy a Mi Hazánk Ifjai az első sorban vonult, több európai ország zászlajának társaságában.

A fiatal politikus hozzátette, nagyjából százezer patrióta vett részt a felvonuláson, akik a lengyel nemzeti ünnep mellett demonstrálták:

Európa jövője nem az Európai Unión, hanem a szuverén nemzetállamokon áll.

“Európa legnagyobb nacionalista felvonulásának rendezvénysorozata lehetőséget adott nekünk, hogy kerekasztal-beszélgetésen beszéljünk a lengyel-magyar kapcsolatok jövőjéről, Krakkó volt konzuljának, valamint a Szejm volt házelnökének társaságában. A beszélgetésen a Mi Hazánk Ifjait jómagam képviseltem” – zárta szavait Binder Csaba.

 

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Mi Hazánk: szintet lép a kormány a dolgozók kizsákmányolása terén

Kemény János

Dúró Dóra a HírTV-ben: az EBESZ közgyűlésén éppen egy magyar politikusé volt a legmagyarellenesebb hozzászólás

Faragó Dániel

Nyugat-Európában ma már teljesen általánosak a brüsszelihez hasonló zavargások

Horváth Tamás

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben