24.3 C
Budapest
2022. augusztus 8., hétfő
Magyar Jelen
HírekKülföld

Holland konzervatív párttal épít kapcsolat a Mi Hazánk

Nemzetközi hírek elemzése és kapcsolatépítési céllal kezdte meg munkáját a Mi Hazánk EU és Külügyi Kabinetje. Az elsők között a Forum voor Democratie holland parlamenti párttal indult el nemzetépítő tapasztalatcserén alapuló munka.

A Forum voor Democratie kelet európai kapcsolatokért felelős képviselője Marco van den Boomgaard. A kabinet képviseletében vele találkozott dr. Csereklye Krisztina.

Tárgyalásunk során több olyan témakörre kitértünk, amelyben megegyezik a két párt véleménye. Az egyik ilyen sarkalatos kérdés Ukrajna Uniós csatlakozása, amelynek a kritériumairól tájékoztató szimpóziumot rendez a holland jobboldali párt július 10-én – számol be a Mi Hazánk politikusa.

Beszélgetésünk folyamán jelentős hangsúlyt kapott a Covid-diktatúrával összefüggésébe hozható háttérhatalmi szereplők tevékenykedése, valamint a kényszerített oltások megvalósításának folyamatai, amelyben a nemzetállamok felett a WHO is beleszólási jogosultsággal élhet – tájékoztatta szerkesztőségünket Csereklye.

Egyeztetésünkben kitértünk a zöld energetikai beruházásokra, a szélturbinák és a napelemek megvalósítási területein, szem előtt tartva az újra hasznosítási lehetőséget, amelynek kivitelezésében egyre jobb eredményt érnek el a holland szakemberek.

Végül, de nem utolsó sorban nem csak a holland légi közlekedésben tapasztalható sorozatos késések és járattörlések kerültek szóba, hanem a napokban legnagyobb vihart kavaró hollandiai gazdák demonstrációjának kiváltó okait is elemeztük, amelynek negatív következményei a teljes európai élelmiszeripari láncra hatással lehetnek és erőteljesebb drágulást hozhatnak – mondta dr. Csereklye Krisztina.

Az elérhető adatok szerint a Forum voor Democratie a holland alsóházban 5, a szenátusban 1 képviselővel rendelkezik, emellett a legutóbbi EP választáson is szereztek egy mandátumot. 

 

További híreink

Rezsimegszorítások: ki fogja megvédeni a magyar dolgozókat az elszegényedéstől? – kérdezi a Mi Hazánk

Kemény János

Toroczkai László – “Követeljük, hogy hozzák nyilvánosságra a kórházban lévő oltott koronavírusos betegek számát”

Faragó Dániel

Drágábbnak tűnik a bevásárlás egy osztrák Lidlben, mégis a magyarok járnak rosszabbul

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben