20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
Belföld

Huszonhárom naperőművel gazdagodott Magyarország

Huszonhárom napelemparkot épített az MVM-csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata. A társaság országosan már hét projekt keretében 110 naperőművet hozott létre, ezzel az MVM Magyarország legnagyobb naperőművi kapacitással rendelkező energiatermelője lett.

Tovább növelte megújuló energiaforrásokat hasznosító erőművi portfólióját az MVM-csoport.
Összesen huszonhárom darab, 0,5 MW beépített teljesítményt nem meghaladó fotovoltaikus kiserőművet épített az Európai Unió Környezeti és Energiahatékonysági Operatív programjának keretében.

A fejlesztések a következő településeken valósultak meg: Bátonyterenye, Bercel, Cigánd, Dány, Galgaguta, Heréd, Jászapáti, Kakucs, Kisköre, Mezőkövesd, Parasznya, Ráckeve, Rózsaszentmárton, Sajóvámos, Sülysáp, Taktaharkány, Tápiószecső, Törökbálint és Vácrátót.

A naperőművek hozzájárulnak a magyar villamosenergia-termelés szén-dioxid-kibocsátásának csökkentéséhez, ezzel mind a Nemzeti Energiastratégiában, mind a KEHOP-ban meghatározott célok, illetve a klímavédelmi célkitűzések eléréséhez

– írja az MVM.

A társaság kiemelte: a KEHOP elsődleges célkitűzése az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, ehhez a célhoz a tervezett fotovoltaikus beruházás teljes mértékben illeszkedik, valamint hozzájárul a KEOP-ban megfogalmazott célok teljesüléséhez, mint a villamosenergia-termelésben a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrások arányának növelése, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése.

Az MVM-csoport országosan megépülő 110 naperőművének összkapacitása meghaladja a 100 MWp beépített teljesítményt. Ezek az egységek évente több mint 110 GWh áramot termelnek majd, amely mennyiség mintegy 50 ezer háztartás, azaz több mint 100 ezer ember éves villamosenergia-szükségletét fedezi majd.

(MTI nyomán Fotó: MTI/Sóki Tamás)

További híreink

Szeptember 11-ről tűzoltó szemmel

Kemény János

Szia Erste, különadó érdekel? – A bankokat nem hatja meg a kormány fogadkozása, áthárítják a költségeket

Faragó Dániel

MÁV: a hat órás késés nem probléma, a Mi Hazánk standolása igen

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben