11.5 C
Budapest
2021. szeptember 20., hétfő
Magyar Jelen
Bűnügy

Huszonnégy óra alatt 23 illegális bevándorlót fogtak Békés megyében

Az elmúlt 24 órában Békéscsabán, Lökösházán és a gyulai közúti határátkelőhelyen összesen 23 illegális bevándorlót fogtak el a rendőrök.

2021. március 30-án, Békéscsabán, a Kígyósi utcában 8 óra körül egy mezőőri bejelentést követően ellenőriztek egy magát palesztinnak valló férfit. Nem tudta hitelt érdemlően igazolni azt, hogy jogszerűen tartózkodott Magyarországon, ezért a rendőrjárőrök előállították a Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellene.

A hatóságok ugyan ezen a napon egy gyulai közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkező román rendszámú kamion rakterében találtak 15 migránst. A férfiak közül három afgán, tizenkettő bangladesi állampolgárnak vallotta magát. Nem tudták igazolni a személyazonosságukat, nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal, ezért nem léphettek be Magyarország területére, ellenük a román hatóság indított eljárást.

2021. március 31-én 5 óra körül Lőkösházán, magukat afgánnak valló külföldi állampolgárokat a vasútállomáson tartóztatták fel a rendőrjárőrök, azonban ők sem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A három férfit és négy nőt előállították a Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Békés MRFK Sajtó tájékoztatása nyomán; kiemelt képünk illusztráció 

További híreink

Megtámadta a taxist Nyírbogdányban és kirabolta a nő (videó)

Kiss Albert

Ezt a pedofilt keresi a rendőrség

Szabó Norbert

Egy karóval ütlegelte eszméletlen áldozatát a gyanúsított

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen