4.5 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
BűnügyHírekKiemeltKülföld

Így lőtték le a rendőrök Ruttkán az iskolai ámokfutót (videó)

A 22 éves Ivan Č. a ruttkai iskola diákja volt. Csütörtökön délelőtt tört be az épületbe, többeket megkéselt, majd a rendőrök 200 méterre az iskola épületétől lelőtték.

A támadó az egyik ajtó üveges részét betörve jutott be az épületbe. Az iskola két alkalmazottjával találta szembe magát, akik próbálták megállítani. Egyiküket, a 62 éves Jaroslav Budz igazgatóhelyettest a támadó halálra késelte, sebeket és vágási sérüléseket szerzett az iskola gondnoka is. Ivan Č. a legközelebbi osztály felé vette az irányt, ahol az órát tartó igazgatónőt és két negyedikes, azaz kilencéves diákot is megsebesített.

Ezt követően megpróbált elmenekülni, a sérült gondnok futott utána. A rendőrök mintegy 200 méteren át követték a késével menekülő támadót, akit le akartak tartóztatni. Mikor közel kerültek hozzá, a férfi aktívan védekezni kezdett a késével, a rendőrök pedig használták a szolgálati fegyverüket. Az egyikük lelőtte őt, de a célt tévesztett töltények a földről visszapattanva őket is megsebesítették.

A felvételen látszik, hogy a történtek előtt nem sokkal még kisgyermekes anyukák sétáltak a járdán, pár pillanattal később pedig már töltények repültek szanaszét.

A rendőr a támadó lábára céloz, ő viszont a kollégája felé vette az irányt, ezért újabb lövést adott le, és ezzel tudták csak megállítani a 22 éves Ivant. Mindkét rendőr a földre esett, miután eltalálta őket a visszapattanó golyó, nem sokkal később pedig megérkezett az erősítés.

Forrás: 24.hu

További híreink

Minek kell még történnie, hogy kiadják a tűzparancsot az EU külső határain?

Horváth Tamás

Végül minden a helyére kerül: már Újpesten sem állít adventi keresztet a Jobbik

Magyar Jelen

További 13,5 milliárd állami támogatást kap a debreceni BMW gyár

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben