15.6 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
BűnügyKiemelt

Újabb bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt kéri Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész

A vesztegetés elfogadása hatósági eljárásban bűntette és más bűncselekmény miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen folytatott bűnügyben Dr. Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél Simonka György országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére tett indítványt – írja a Legfőbb Ügyészség.

Simonka György országgyűlési képviselő és társai ellen bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás, amely ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség 33 vádlott ellen 2019. augusztus 21-én emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken.

A megalapozott gyanú szerint Simonka György megkísérelte megvesztegetni az egyik őrizetbe vett gyanúsítottat, hogy az ne tegyen rá nézve terhelő vallomást, illetőleg hogy az egyik tanú előre megbeszélt tartalmú vallomást tegyen.

Simonka György cselekménye két rendbeli, vesztegetés hatósági eljárásban bűntettének megállapítására lehet alkalmas, azonban vele szemben csak a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség a büntetőeljárás lefolytatására.

 

További híreink

Újabb gyilkosság, a vádlott Dominikába szökött

Kemény János

Cigány családok csaptak össze Szirákon (Frissítve a rendőrség válaszával)

Szabó Norbert

Jászapáti – ezúttal a fiatalabbik “erőforrás” (Escobar Junior) rabolta ki áldozatát

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben