7.1 C
Budapest
2021. április 12., hétfő
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

Újabb bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt kéri Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész

A vesztegetés elfogadása hatósági eljárásban bűntette és más bűncselekmény miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen folytatott bűnügyben Dr. Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél Simonka György országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére tett indítványt – írja a Legfőbb Ügyészség.

Simonka György országgyűlési képviselő és társai ellen bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás, amely ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség 33 vádlott ellen 2019. augusztus 21-én emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken.

A megalapozott gyanú szerint Simonka György megkísérelte megvesztegetni az egyik őrizetbe vett gyanúsítottat, hogy az ne tegyen rá nézve terhelő vallomást, illetőleg hogy az egyik tanú előre megbeszélt tartalmú vallomást tegyen.

Simonka György cselekménye két rendbeli, vesztegetés hatósági eljárásban bűntettének megállapítására lehet alkalmas, azonban vele szemben csak a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség a büntetőeljárás lefolytatására.

 

További híreink

18 éves román elkövető: kegyetlen kettős gyilkosság egy mobiltelefonért

Joó György

Németország: fejszével támadott az iraki migráns

Irányi Dániel

Teljes a Zlin-flotta és az Airbus helikopterek zöme is megérkezett

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben