35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
Sport

Indul az Androni Giocattoli-Sidermec is

Az Androni Giocattoli-Sidermec csapata is indul a május közepén sorra kerülő Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen.

Az Androni Giocattoli-Sidermec csapata is indul a május közepén sorra kerülő Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen.

A szervezők csütörtöki hírlevelükben úgy jellemzik az istálló versenyzőit, mint az elmúlt három év főszereplőit. Az olasz Pro Team 2018-ban Manuel Belletti révén szakaszgyőzelmet aratott, megszerezte az összetett első helyét és a pontverseny zöld trikóját. Egy évvel később ismét Belletti remekelt, Esztergomban szakaszt nyert, és végül ismét elvitte a gyorsasági pontverseny első helyét.

Az Androni 2020-ban is rajthoz állt a magyar körversenyen, soraiban először egy magyar bringással, Pelikán Jánossal.

A csapatból akkor az olasz Luca Pacioni szerepelt a legjobban, a hajdúszoboszlói befutónál harmadik lett, a pontversenyben pedig a hatodik helyen zárt.

Gianni Savio irányításával a csapat rendszeres résztvevője a Giro d’Italiának (1996 óta huszonegy alkalommal lehetett ott a rajtnál), amelyen eddig tizenöt szakaszgyőzelmet szerzett és három hegyi pontversenyt is nyert.

Az olasz klubnál nagy volt a mozgás, a tavalyi csonka szezon után összesen kilencen távoztak, négyen is – köztük a Tour de Hongrie-győztes Manuel Belletti – Dina Márton és Fetter Erik klubjában, az Eolo-Kometában folytatják a pályafutásukat. Érkezőkben sincs hiány, nyolc új kerékpáros kap helyet az együttesben, köztük a szlovén Ziga Jerman, aki 2017-ben megnyerte a Tour de Hongrie siófoki befutóját.

A 42. Tour de Hongrie-ra május 12. és 16. között kerül sor.

További híreink

Fontos erőpróba előtt a legjobb magyar ketrecharcos- segítsünk együtt Borics Ádámnak!

Faragó Dániel

Hétvégi programajánló a Fraditól

Varga Lilla

Budapest 2036 – az új sportállamtitkár támogatja a rendezést

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben