17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Irán IMF-segélyt kér

Irán, amely a koronavírus által a Közel-Keleten leginkább érintett ország, csütörtökön pénzügyi támogatásért fordult az IMF-hez a járvány leküzdése érdekében.

Teherán 5 milliárd dollár segítséget kért az IMF úgynevezett RFI (Rapid Financing Instrument) pénzügyi gyorssegélyeszköz-alapjából, amelyet exogén, azaz kívülről eredő sokkok, mint például természeti katasztrófák miatt sürgős fizetésimérleg-kiegyenlítésre szoruló országok számára állítottak fel 2011-ben.

Az iráni gazdaság súlyosan megsínyli az olaj- és gáziparát sújtó amerikai szankciókat, amelyek következtében jelentős bevételektől esik el.

Ugyancsak a koronavírus hatásaként a frankfurti repülőterén jelentősen visszaesett az utasforgalom. A repülőteret üzemeltető Fraport társaság csütörtökön azt közölte, hogy a múlt héten mintegy 850 ezer utas fordult meg a légikikötőben, ami mintegy 40 százalékkal kevesebb a szokásosnál.

(MTI, fotó: West Asia News Agency)

További híreink

Amszterdam “zöld” polgármestere küldte a rohamrendőröket a tüntetőkre

Irányi Dániel

Drasztikusan növelhették a kihalással fenyegetett őshonos fajok számát az ausztrál bozóttüzek

Kiss Albert

Halál az utakon: továbbra is drámai a statisztika

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen